Reizigers willen bioscoop op luchthaven

Reisnieuws

Geen reacties Reageer

 

Als reizigers mochten kiezen wat ze graag op een luchthaven zien, dan kiezen ze voor een bioscoop. Dat blijkt uit onderzoek van vliegticketzoekmachine Skyscanner. Uit meer dan 10.000 internationale reizigers is gebleken dat een bioscoop op het vliegveld de meest gekoesterde wens is. 

De tweede plaats in de Top 10 van gewilde voorzieningen op een luchthaven wordt ingenomen door een faciliteit om eventjes kunnen slapen. Meer dan een derde stemde op de zogeheten ‘sleep pods’ die het vliegveld van Abu Dhabi afgelopen maand heeft onthuld. Voor nog geen tien euro per uur is dit een perfect alternatief voor een hotelkamer.

dream_airport

De derde plaats wordt ingenomen door een opvallende wens, namelijk een bibliotheek die reizigers de mogelijkheid biedt om boeken voor tijdens de vakantie te lenen. Schiphol lijkt op de wensen in te spelen want onlangs onthulde het als eerste vliegveld ter wereld een bibliotheek. Een park in de buitenlucht staat op de vierde plek en een schoonheidssalon completeerde de top 5 van gewilde voorzieningen.

De Nederlandse reiziger heeft een iets andere volgorde wat betreft het wensenlijstje. Uit het onderzoek waar ook 1000 Nederlanders aan meededen blijkt dat de bioscoop ook op nummer één staat, maar een park in de buitenlucht staat op een tweede plek. Op drie staan de slaapplekken en op vier een bibliotheek. De vijfde plek is gereserveerd voor een schoonheidssalon.

Top 10 meest gewilde voorzieningen:
1. Bioscoop (49 procent)
2. Slaap capsules (36 procent)
3. Bibliotheek (32 procent)
4. Park (31 procent)
5. Schoonheidssalon (30 procent)
6. Speelruimte voor kinderen (21 procent)
7. Zwembad (16 procent)
8. Sportschool (15 procent)
9. Aangelegd strand (12 procent)
10. Fietsen (11 procent)

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *