Lima populairste bestemming Latijns-Amerika

Reisnieuws

Geen reacties Reageer

 

Lima, de hoofdstad van Peru, is de populairste vakantiebestemming van Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. Althans, dat is de uitkomst van de MasterCard Global Destination Cities Index. De ranglijst is gemaakt op basis van het aantal bezoekers met minimaal één overnachting.

Volgens de MasterCard Global Destination Cities Index, die alle grote steden in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied onderzocht, bezoeken veel mensen Lima vanwege het bruisende nachtleven, de uitstekende Peruviaanse keuken en de sensatie van avontuurlijke sporten in de hoofdstad. Daarnaast kunnen toeristen zich in de stad vergapen aan de mooie parken en kerken en heeft Lima tal van interessante musea.

Peru reizen

Wereldwijd staat Lima op de twintigste plaats. Met 5,1 miljoen bezoekers in 2013 laat het Mexico-Stad, dat op de tweede plaats staat in Latijns-Amerika, ruim voor zich. De hoofdstad van Mexico verwerkte in 2013 in totaal 2,3 miljoen toeristen die minimaal één overnachting boekten. MasterCard onderzocht ook wat de populairste stad wereldwijd is. Net als voorgaande jaren ging deze strijd tussen Londen en Bangkok. Dit jaar ging de Engelse hoofdstad er met de eerste plaats vandoor. 

Reizen naar Peru

Verschillende Nederlandse reisorganisaties bieden vakanties en rondreizen naar Peru aan, waarbij vrijwel alle reizen hoofdstad Lima aandoen: FOX Vakanties, Peru online en SNP Natuurreizen. Vanuit Nederland vliegen verschillende luchtvaartmaatschappijen naar Lima. KLM vliegt rechtstreeks naar Lima, andere maatschappijen met overstap. Boek de goedkoopste vliegtickets naar Peru op World Ticket Center.

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *