Een reis naar de hoogtepunten van Kenia en verder

Reistips

Geen reacties Reageer

 

Bepakt met een verrekijker en camera speur je de omgeving af naar luierende leeuwen, tetterende olifanten, grazende gnoes en zebra’s. Dat is voor veel reizigers de ultieme Afrika ervaring en dát vind je in Kenia en Tanzania.

Maar er is veel meer te zien en doen dan alleen wilde dieren spotten. Denk aan de prachtige cultuur en de even zo mooie natuur. Met onderstaande tips plan je een reis naar de hoogtepunten van Kenia en verder.

De Grote Trek

Een knap staaltje werk van moeder natuur; De Grote Trek. Deze beelden heb je vast weleens op tv voorbij zien komen; miljoenen gnoes, zebra’s en antilopen die over de uitgestrekte vlaktes van de Serengeti in Tanzania richting de Masai Mara in Kenia trekken. En dat wil je natuurlijk zien tijdens je reis. Speur ondertussen de omgeving af op zoek naar jagers die op de loer liggen, zoals leeuwen en hyena’s. Bij de rivieren komt er af en toe een krokodil boven water, wachtend op de overstekende gnoes… Dit is Afrika.

grote-trek-kenia-tanzania

Net buiten de Masai Mara

Je kunt vanuit Nairobi direct naar de Masai Mara reizen, maar je kunt er ook voor kiezen om onderweg te stoppen en voor even deel uit te maken van een lokale stam. Dit is ook Afrika. Het eerste stuk vanuit Nairobi rijd je over asfalt, maar al vrij snel maakt het asfalt plaats voor kuilen en hobbels. Vrolijk zwaaiende, trotse herders heten je welkom in het land van de Masai. Ze nemen je graag mee op pad, waar je leert boogschieten en een kijkje neemt in hun leven. Het voordeel is dat de lokale vertegenwoordiger hier heeft gewoond en daardoor een goede band met de bevolking heeft opgebouwd. Door de handen ineen te slaan kun je op een respectvolle manier deelgenoot zijn van het dagelijks leven van de Masai.

masai-mara-kenia-tanzania

Ngorongoro krater

Deze unieke krater is de enige in zijn soort. Vanaf de kraterrand heb je een weids uitzicht over de vulkaankegel die een paar miljoen jaar geleden is ontstaan. Hij huisvest grote aantallen zoogdieren (in zijn hoogtijdagen naar schatting 500.000!) en is één van de dichtstbevolkte wildgebieden ter wereld. Daal per landrover af en ga op zoek naar de Big 5.

Kenia en Tanzania reizen

De flanken van de Kilimanjaro

De Kilimanjaro is de hoogste berg van Afrika en staat in het noordoosten van Tanzania. Deze vrijstaande bergketen wordt omringd door talloze dorpen waar de meeste reizigers in hun landrover voorbij sjezen. Dit is het echte Afrika. Maak hier een leuke afwisselende stop tussen het wild spotten door. Je wordt hier omringd door goedlachse kinderen en kleurrijk geklede vrouwen. Er zijn hier geen hotels, dus je slaapt in een tentje bij de dorpsbewoners in de tuin. Proef hier eens mbege, een alcoholische drank dat al eeuwenlang door de Chagga (Tanzania’s grootste etnische groep) gebrouwen wordt. Proost!

zebra-kenia-tanzania

Rhotia

Rhotia, aan de oostkant van de Serengeti. Een dorp als vele andere dorpen in Kenia en Tanzania, maar toch uniek. De omgeving is erg groen en het vormt een goede uitvalsbasis om dagsafari’s te doen. Verblijf hier in een bijzondere tented lodge, welke is opgericht om inkomsten te vergaren voor het nabijgelegen weeshuis. Het weeshuis biedt onderdak aan kinderen uit het dorp en alle medewerkers bij het weeshuis en de tented lodge zijn dorpsbewoners. Zo draagt iedereen zijn steentje bij.

savanne-kenia-tanzania

Bovenstaande tips zijn samengesteld door de reisspecialisten van Kenia online, onderdeel van reisorganisatie Riksja Travel. Zij hebben zelf door het land gereisd en adviseren je uit eigen ervaringen.

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *