Railay in Thailand: verboden voor massatoerisme

Reportages

Geen reacties Reageer

 

Wel naar Thailand, maar niet struikelen over hordes toeristen? Veel mooie plekken in Thailand zijn slachtoffer van het massatoerisme, maar Marieke Hofman vond een schiereiland die (nog) niet ontdekt is door het grote publiek: Railay.

Railay is een klein schiereiland voor de kust van Thailand. Het eiland ligt tussen Krabi en Ao Nang en is door de wildernis alleen te bereiken per boot. Het is één van de redenen waarom het schiereiland nog niet is ingenomen door massa’s toeristen. Railay is bestemd voor rustzoekers die net even wat meer willen doen om de mooiste plekken van Thailand te zien. Dat begint al bij aankomst op het eiland, waar boten door het ondiepe water niet kunnen aanmeren en je met je koffer boven je hoofd de laatste meters tot aan het strand lopend moet afleggen. Voor een paar centen extra kun je overigens met een tractor van en naar de boot worden opgehaald en gebracht.

Helemaal geheim is Railay niet. Het schiereiland is door de aanwezigheid van prachtige bergen namelijk al langere tijd erg populair onder bergbeklimmers. Maar ook steeds meer backpackers weten Railay te vinden. Niet door de vele kroegen, discotheken en nachtelijke feesten, maar om de relaxte sfeer die op het eiland hangt. Op Railay kom je juist om bij te tanken van je rondreis door Thailand.

De mooie stranden van Railay

Bijtanken doen veel mensen op de mooie stranden. De mooiste stranden van Railay liggen aan de westkant van het eiland, waar ook de boten vanuit Ao Nang, Koh Phi Phi en Phuket aanmeren. Met name West Railay Beach, dat wordt geflankeerd door kalkstenen kliffen, is schitterend. Daar komen veel toeristen ’s avonds samen om van de zonsondergang te genieten en te luisteren naar live muziek in de paar kroegen die het schiereiland rijk is.

Wil jij niet alleen op het strand liggen, maar is bergbeklimmen niet aan jou besteed? Op Railay kun je ook mooie rotsformaties en grotten bekijken. Vanaf de grond. In het oosten van het schiereiland, waar ook de boot naar Krabi vertrekt, bevinden zich voornamelijk mangroven. Leuk is ook om het verschil tussen eb en vloed op het eiland te zien. Bij eb komen verschillende wegen rond het eiland tevoorschijn die tijdens vloed onzichtbaar waren.

Aankomst op het schiereiland.

Aankomst op het schiereiland.

De 'tractorservice' op Railay.

Voor een paar extra centen kun je gebruik maken van de ’tractorservice’.

Vloed op Railay.

Vloed op Railay.

Thailand reizen

Eb op Railay.

Eb op Railay.

apen-railay-thailand

Weinig klandizie voor deze verkopers.

Weinig klandizie voor deze verkopers.

railay-thailand

Een klein kapelletje op het strand.

Een klein kapelletje op het strand.

strand-railay-thailand

Het schilderachtige West Railay Beach.

Vanaf het strand aan de westkust kijken naar de zonsondergang.

Vanaf het strand aan de westkust kijken naar de zonsondergang.

WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *