KLM meest stipte luchtvaartmaatschappij van Europa

Reisnieuws

Geen reacties Reageer

 

Dat wij Nederlanders graag op tijd zijn is bekend. Dan is het natuurlijk geen verrassing dat KLM de meest punctuele luchtvaartmaatschappij van Europa is. Hoe kan het ook anders: wereldwijd vertrekt en landt alleen Japan Airlines vaker op tijd.

Als er één land in de wereld is waar ze erg van het op tijd komen zijn is het Japan. Dat blijkt uit de vertrektijden van treinen, die op de seconde nauwkeurig het station verlaten, en dat blijkt dus ook uit haar nationale luchtvaartmaatschappij Japan Airlines. Maar liefst 93,1% van de vertrekkende vluchten en 88,9% van de aankomende vluchten verliep in 2013 precies volgens schema. Dit blijkt uit gegevens van FlightStats.

Flightstats.com beoordeelt een vlucht als ‘op tijd’ als het binnen 15 minuten volgens het tijdschema bij de gate staat. Ook KLM deed het lang niet slecht in 2013 en mag zich wereldwijd de trotse nummer 2 noemen en de beste van Europa. Het afgelopen jaar liet KLM 85,6% van de vertrekkende vluchten en 88,0% van de aankomende vluchten volgens het geplande tijdschema verlopen. De derde plaats op de lijst met punctuele luchtvaartmaatschappijen in 2013 wordt ingenomen door All Nippon Airways, dat net als Japan Airlines uit Japan komt.

De volledige top 10 met meest stipte luchtvaartmaatschappijen in 2013 ziet er als volgt uit:

1. Japan Airlines
2. KLM
3. All Nippon Airways
4. Iberia
5. SAS
6. Saudia
7. Delta Airlines
8. Air New Zealand
9. Lufthansa
10. Korean Airlines

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *