Overnachten in een ‘sloppenwijk’ in Zuid-Afrika

Bijzonder

Geen reacties Reageer

 

Wil jij graag een keer ervaren hoe het is om te overnachten in een sloppenwijk in Zuid-Afrika, maar durf je net dat laatste stapje niet te zetten? Dan is de ‘sloppenwijk’ van het Emoya Hotel in Bloemfontein wellicht iets voor jou.

De eigenaar van het uiterst luxueuze Emoya Hotel kwam op het idee om een sloppenwijk na te bouwen toen gasten vroegen of het ook mogelijk was om een keer in een sloppenwijk te overnachten, in plaats van alleen het standaard rondje in de tourbus. Daarop liet de eigenaar op het terrein een paar hutjes bouwen waar gasten het gevoel moeten krijgen in een echte sloppenwijk te slapen.

In Shanty Town (Mkukhu Villlage/Shack Village) zoals de wijk is genoemd is plaats voor 52 gasten. De hutjes, die gemaakt zijn van ijzerplaten, zijn niet van ‘echt’ te onderscheiden. Ze zijn voorzien van stromend water, een olielampje, kaarsen en een buitentoilet. Vuur maken doen de gasten in een speciale ton. Voor de mensen die niet zonder een beetje luxe kunnen is vloerverwarming en een draadloze internetverbinding op aanvraag mogelijk. Dat dan weer wel.

Een nachtje in de ‘sloppenwijk’ kost omgerekend 60 euro per persoon. Shanty Town is erg populair, dus boek ruim op tijd. Ga naar de website van het Emoya Hotel voor meer informatie, foto’s en boekingen.

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *