Oud en nieuw vieren in het buitenland

Reistips

5 Reacties Reageer

 

Hebben jij en je vrienden ook ieder jaar zoveel moeite om een leuke locatie te vinden om de jaarwisseling te vieren? Denk dan eens aan oud en nieuw vieren in het buitenland! In deze negen wereldse steden luiden ze het nieuwe jaar groots in.

Als je niet te veel waarde hecht aan oliebollen en appelflappen is een kijkje over de grens zeker aan te raden. In veel buitenlandse steden luiden ze het nieuwe jaar in met grote nieuwjaarsfeesten en indrukwekkende vuurwerkshows. Heb jij een keer oud en nieuw in het buitenland gevierd, maar staat die plek niet in onze lijst? Deel het dan met ons door onder dit bericht je reactie achter te laten!

Berlijn (Duitsland)

Nadat je eerst de kerstmarkt in Berlijn hebt bezocht ga je in één ruk door naar de jaarwisseling. Die wordt in de Duitse hoofdstad op verschillende plaatsen gevierd. Het grootste feest vindt plaats rond de Bandenburger Tor en op Unter der Linden, ’the place to be’ rond middernacht. Jaarlijks vieren daar meer dan 1 miljoen mensen de jaarwisseling. De entree is gratis, dus ga niet te laat om een goede plek te hebben. In de middag vinden de eerste optredens al plaats bij de Brandenburger Tor en dat gaat door tot midden in de nacht. Op de website van toerisme Berlijn lees je meer over oud en nieuw in Berlijn.

logo-vliegticketsGoedkope vliegtickets naar Berlijn (vanaf €41)

logo-backpackTreintickets naar Berlijn (vanaf €39)

logo-hotelsHotels in Berlijn

oud en nieuw berlijn

Hamburg (Duitsland)

De viering van oud en nieuw in Hamburg vindt traditioneel plaats in de haven. In de dagen voor de jaarwisseling kun je hier eerst genieten van de kerstmarkt van Hamburg. Laat je daarna onderdompelen in de maritieme sferen in deze wereldstad. Na Berlijn, en voor München, is Hamburg namelijk de tweede stad van Duitsland. Buiten de jaarwisseling heb je dus ook voldoende mogelijkheden om leuke dagen te hebben. Zodra het aftellen van het jaar begint ga je terug naar de haven. Vanaf daar heb je het beste uitzicht op de romantische vuurwerkshow dat op de Alster plaatsvindt. Na middernacht ga je voor de mooiste feesten naar de Reeperbahn in de wijk Sankt Pauli.

logo-vliegticketsGoedkope vliegtickets naar Hamburg (vanaf €44)

logo-backpackTreintickets naar Hamburg (vanaf €29)

logo-hotelsHotels in Hamburg

kerstmarkt hamburg aster

Edinburgh (Schotland)

Edinburgh koud en nat? Des te groter is het contrast met de oud en nieuw viering in de Schotse hoofdstad. Al dagen voor de jaarwisseling staat de stad volledig in het teken van Hogmanay. Tussen 30 december en 2 januari vinden er vele concerten, straatoptredens, feesten en fakkeltochten plaats. Op de avond van de jaarwisseling wordt het centrum van de stad afgesloten en kun je er alleen nog in met een entreekaartje. Hogmanay is inmiddels zo populair dat je al maanden vooraf je kaartje moet kopen. Koop dus nu een ticket op www.edinburghshogmanay.org. Tip: koop vooraf je eigen drinken.

logo-vliegticketsGoedkope vliegtickets naar Edinburgh (vanaf €60)

logo-hotelsHotels in Edinburgh

oud en nieuw edinburgh

Londen (Engeland)

In Londen vindt een grote vuurwerkshow plaats rond de Big Ben en de London Eye. Houd er rekening mee dat je niet de enige bent die het nieuwe jaar aan de voet van de Big Ben wil inluiden. Ga voor een rustigere spot naar de andere kant van de Theems. Vanaf daar heb je een minstens zo goed uitzicht op het vuurwerk. Na afloop van de vuurwerkshow duikt heel Londen de kroeg in. Houd er wel rekening mee dat veel clubs en kroegen vooraf al kaartjes verkopen. 

logo-vliegticketsGoedkope vliegtickets naar Londen (vanaf €50)

logo-hotelsHotels in Londen

Dublin (Ierland)

Ieren weten hoe je een feestje moet vieren en dus is oud en nieuw in Dublin vanzelfsprekend een absolute aanrader. De Ierse hoofdstad heeft de meeste kroegen per inwoner en die zijn dan ook op de avond van de jaarwisseling overvol. Veel kroegen pakken op 31 december uit met live muziek. Bijvoorbeeld in het uitgaansgebied Temple Bar. Voor het aftellen tot het nieuwe jaar verzamelen de Dubliners zich rondom de Christ Church Cathedral. 

logo-vliegticketsGoedkope vliegtickets naar Dublin (vanaf €34)

logo-hotelsHotels in Dublin

WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!

Barcelona (Spanje)

Heb jij niets met die koude landen en vier je oud en nieuw liever in het zuiden van Europa? Dan zou Barcelona je wel eens kunnen bekoren. Je moet alleen wel even weten waar je moet zijn, want oud en nieuw wordt in Spanje voornamelijk met de familie binnenshuis gevierd. Rond 12 uur stromen de Ramblas en Plaça Catalunya vol en op het strand van de Catalaanse stad is een grote vuurwerkshow. Ook rond Torre Agbar (zie foto) wordt feest gevierd. Rond een uurtje of 1 duiken de Spanjaarden de kroeg of discotheek in. De website Bpremium heeft een overzicht met feesten tijdens oud en nieuw in Barcelona. Let op: koop daarvoor vooraf al je entreebewijs.

logo-vliegticketsGoedkope vliegtickets naar Barcelona (vanaf €61)

logo-hotelsHotels in Barcelona

Madeira (Portugal)

Madeira is toch dat bloemeneiland waar je goed kunt wandelen? Klopt. Dan zal dat vast een erg duf feest zijn tijdens de jaarwisseling? Klopt niet! Het vuurwerk dat hier tijdens oud en nieuw wordt afgestoken is één van de indrukwekkendste ter wereld. Niet voor niets kreeg het Portugese eiland in 2006/2007 een plek in het Guiness Book of Records met de grootste vuurwerkshow ooit. De beste vuurwerkshows en feesten tijdens oud en nieuw op Madeira vind je in hoofdstad Funchal.

logo-vliegticketsGoedkope vliegtickets naar Madeira (Funchal) (vanaf €111)

logo-hotelsHotels in Funchal

Foto: Hugo Reis

Foto: Hugo Reis

New York (Verenigde Staten)

Voor velen ’the place to be’ tijdens de jaarwisseling: New York City. Tel samen met miljoenen andere mensen af op en rond Times Square. Het beeld van de glanzende bal die ruim twintig meter van een vlaggenmast afdaalt om de laatste minuten van het jaar af te tellen is inmiddels wereldberoemd. Wil je oud en nieuw vieren op Times Square, wees er dan wel snel bij. Het plein wordt ingedeeld in vakken en als je het vak verlaat kom je er niet meer in.

logo-vliegticketsGoedkope vliegtickets naar New York (vanaf €378)

logo-hotelsHotels in New York

Rio de Janeiro (Brazilië)

Wil jij een ultiem oud&nieuw feest meemaken? Vier dan oud en nieuw in Rio de Janeiro! Vanaf de Copacabana kijken honderdduizenden, in het wit geklede, mensen naar de grote vuurwerkshow om daarna dansend en feestend het nieuwe jaar in te luiden. Bijkomend voordeel: de temperatuur is er tijdens de jaarwisseling in Rio erg aangenaam. Dus ga in bikini het nieuwe jaar in!

logo-vliegticketsGoedkope vliegtickets naar Rio de Janeiro (vanaf €488)

logo-hotelsHotels in Rio de Janeiro

vliegtickets.nl - airmiles 9-9-14

 1. marijke schreef:

  Ik mis toch wel Praag in dit lijstje, heerlijke bestemming, niet al te duur, geweldige feesten en vriendelijke mensen, en ook nog eens genoeg te doen~!

  • Redactie schreef:

   Praag is inderdaad ook een hele leuke stad. Misschien dat Praag volgend jaar in ons lijstje komt. Er zijn ook zoveel leuke steden op deze wereld dat we keuzes moesten maken 🙂

 2. Erick schreef:

  Hamburg was voor ons TOP..prachtige vuurwerkshow

 3. Ricardo schreef:

  Iemand ook ervaring met oud en nieuw vieren in Boedapest? Ben benieuwd of er wat leuks te beleven is in deze stad en zijn er voldoende uitgaansgelegenheden?

 4. Loes & Harry schreef:

  Verwacht niets van enige organisatie van oud en nieuw in Dublin; vertrouw geen enkele aankondiging van festiviteiten want het gaat niet door bij twee druppelsregen. Zoek een gezellige kroeg op en maak je eigen feest. Feesten kan men hier namelijk wel. De sfeer is gemoedelijk en oud en nieuw is als iedere andere avonu.

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *