Opkomende bestemming: Belgrado

Reistips

Geen reacties Reageer

 

Belgrado, de hoofdstad van Servië, is een opkomende bestemming. Steeds meer toeristen weten deze boeiende en mooie historische stad te vinden. Mocht je naar een niet alledaagse bestemming willen, dan is Belgrado echt een aanrader.

In ongeveer 2 uur vliegen ben je in een compleet andere wereld en zie je een mooie combinatie van natuur, gastronomie, cultuur, architectuur, oosterse en westerse sferen. Genoeg ingrediënten voor een weekendje weg. Niet voor niets weten steeds meer mensen deze parel in Zuidoost-Europa te vinden.

Geschiedenis

Belgrado was een wereldstad in het oude Joegoslavië. Na de oorlog ontstonden er verschillende burgeroorlogen. Gelukkig is de rust na de laatste Navo-aanvallen (1992) volledig weergekeerd en is iedereen weer welkom.

Klimaat

De warmste maanden zijn juli en augustus, met gemiddeld 10 uur zon per dag. In deze maanden kan de temperatuur tropisch warm worden in Belgrado. Verder zijn de winters vrij koel en is de beste reisperiode het voor en najaar voor Belgrado, daarnaast zijn de gemiddelde temperaturen tussen de 22-25 graden in de maanden mei, juni en september.

Vluchten

Vliegtickets Belgrado, hotels en eventuele autohuur boek je eenvoudig online. Je kan zo gemakkelijk alle luchtvaartmaatschappijen vergelijken en kijken welke tijden/prijzen voor jou het beste zijn. Air Serbia is de enige luchtvaartmaatschappij die een rechtstreekse verbinding heeft vanuit Amsterdam naar Belgrado. Verder vliegen Austrian Airlines, Lufthansa, KLM, Alitalia, Lot Polisch Airlines en Tarom ook naar Belgrado, echter is dit altijd met een overstap.

Bezienswaardigheden

De historische gebouwen van de stad zijn de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Een bezoek aan het Nationaal Museum en Theater van Belgrado mogen zeker niet ontbreken aan je bezoek. Ook is het heerlijk om door de wijken Skadarlija en Zemun heen te lopen en zijn er diverse mooie parken, kerken en paleizen in de stad die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken.

Kathedraal van de Heilige Sava, de grootste kerk van Zuid-Europa.

Kathedraal van de Heilige Sava, de grootste kerk van Zuid-Europa.

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *