65% reizigers niet tevreden met vliegtuigeten

Reisnieuws

Geen reacties Reageer

 

Maar liefst 65 procent van de Europeanen is niet tevreden over de kwaliteit van het eten in vliegtuigen. Slechts 5,6 procent bestempelt het eten op hoogte als lekker. Dit blijkt uit een onderzoek van vakantiebeoordelingssite Zoover.nl.

Zoover vroeg bijna 2000 vakantiegangers naar hun ervaring. De meeste reizigers vonden het vliegtuigeten ‘niet zo lekker’ (39,5 procent) en 25 procent ervaart de smaak zelfs als ‘vreselijk’. De overige 30 procent noemt het eten in het vliegtuig redelijk.

Groot verschil low-cost en lijnvluchtmaatschappijen

Volgens de bezoekers van Zoover is er wel veel verschil tussen airlines. Bij low-cost airlines wordt er naast over de kwaliteit ook over de prijs geklaagd. Veel reizigers noemen het eten hier schreeuwend duur. Consumenten merken overigens wel dat het eten op duurdere vluchten juist wel beter eetbaar is.

Nieuwe initiatieven: we willen bitterballen en tapas

Uit aanvullend onderzoek van Zoover blijkt dat we graag andere zaken toevoegen aan de menukaart in het vliegtuig. 30% zou graag bitterballen bestellen, 23 procent is voor tapas, sushi en pizza is in 17 procent van de gevallen de perfecte aanvulling op een vlucht. Patat wordt door 14 procent als meest begeerlijke vliegtuigeten gezien.

Klagende passagiers leiden er bij een aantal maatschappijen al toe dat er goed wordt nagedacht over ‘nieuw’ vliegtuigeten. Zo kunnen passagiers op vluchten van het Turks-Nederlandse Corendon al patat en zelfs kroketten bestellen. Ook beroemde koks proberen de menu’s aan boord te verbeteren. British Airways heeft topkok Heston Blumenthal el eens gevraagd de menu’s te verbeteren en Gordon Ramsay heeft al eens de menu’s bij Singapore airlines samengesteld.

Duitsers meest kritisch

Duitsers zijn het meest kritisch en Polen hebben of het beste vliegtuigeten of de minst goede smaak want zij zijn het meest positief. Nederlanders zijn iets minder negatief dan het Europees gemiddelde. 56 procent geeft aan niet tevreden te zijn. 7 procent waardeert het eten als lekker.

Omgeving vliegtuig zorgt vaak voor slechte smaak

Maar is het wel het eten dat zorgt voor de slechte smaak? Vaak is het niet eens de kwaliteit van het vliegtuigeten maar vooral de omstandigheden in het vliegtuig die de smaak beïnvloeden. Zowel zout als zoet is veel minder intens terwijl zure en bittere smaak nauwelijks worden beïnvloed door de drukcabine. Ook de reuk werkt minder goed in een vliegtuig. Volgens onderzoek wordt 80 procent van de menselijke smaak beïnvloed door geur.

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *