Top 5: noorderlicht in Noorwegen en Zweden

Reisnieuws

Geen reacties Reageer

 

Om van het noorderlicht te genieten ga je natuurlijk naar Scandinavië, zoals het noorden van Zweden en Noorwegen waar je dit natuurfenomeen kunt bekijken. Scandinavian Airlines heeft de vijf beste bestemmingen in deze landen samengesteld.

Het noorderlicht (Aurora Borealis) komt het vaakst voor in een cirkel rond de Noordpool tot ruim 2000 km ten zuiden ervan, met helder weer en de juiste windrichting en is voornamelijk te zien in het late najaar, de winter en het vroege voorjaar. Om de dansende lichtgordijnen zelf te zien in combinatie met sneeuwsafari’s en overnachtingen in ijshotels kun je het beste naar de volgende vijf bestemmingen.

Kiruna (Zweden)

De stad Kiruna ligt in het uiterste noorden van Zweden en staat bekend als Aurora hotspot. Het is ook de trotse bezitter van de hoogste berg van Zweden en van één van de mooiste houten kerken van het land. Ontmoet de Samen, de bewoners in dit deel van Lapland, en ontdek met sledehonden het overweldigende witte landschap.

Abisko (Zweden)

Niet ver van Kiruna ligt dorp Abisko. Ook hier kun je optimaal van het noorderlicht genieten. Aanrader is een bezoek aan het Aurora Sky Station in Abisko, waar je na een heerlijk Laps diner de hemel kunt afspeuren. Abisko wordt vaak gecombineerd met een verblijf in het ijshotel in Jukkasjärvi, 200 kilometer boven de poolcirkel. Het hotel wordt ieder jaar opnieuw van ijsblokken gebouwd die uit het aangrenzende meer zijn gehakt.

noorderlicht-scandinavie-airlines

Bodo (Noorwegen)

Ook in Noorwegen kun je het noorderlicht bekijken. Bijvoorbeeld vanuit de stad Bodø, gelegen op een schiereiland boven de poolcirkel. Tussen oktober en april geeft de Aurora Borealis hier regelmatig een lichtshow. Met in de omgeving bergketen Børvasstindene en de Svartisen gletsjer. Of combineer Bodo met de magische Lofoten, ten westen van Bodo. Deze eilandengroep is vaak tot mooiste ter wereld verkozen.

Alta (Noorwegen)

Alta is meest noordelijk gelegen stad ter wereld met zo’n 10.000 inwoners. In dit stadje is zelfs een kerk gebouwd geïnspireerd op het noorderlicht. Net als in Abisko kun je ook hier in een ijshotel overnachten: het Sorrisniva Igloo Hotel. Een andere leuke accommodatie om te overnachten is het Gargia Fjellstue Mountain Lodge, waar je slaapt in een houten berghut. Uiteraard verwarmd.

Tromsø (Noorwegen)

Tromsø wordt ook wel het Parijs van het Noorden genoemd. Deze eilandstad is de ideale uitvalsbasis om het noorderlicht te zien. Of om door Lapland te reizen. In Tromsø zijn meer dan voldoende betaalbare poollichtexcursies te boeken. In januari vindt het Noorderlichtfestival in Tromsø plaats, waar je kunt genieten van muziek, van klassiek tot jazz en dance, vaak geïnspireerd op het noorderlicht.


Noorderlicht reizen

Wil jij ook een keer het noorderlicht zien in Scandinavië? Dé noorderlicht specialist van Nederland is Voigt Travel. Zij bieden veel verschillende reizen naar Noord-Europa aan. Bekijk de noorderlicht reizen naar: Lapland en Noord-Noorwegen.

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *