De Nieuwe Wildernis: het Nederlandse Siberië

Bijzonder

Geen reacties Reageer

 

Alaska? Lapland? Siberië? Nee, gewoon in Nederland. Daar is de film De Nieuwe Wildernis opgenomen. In de Oostvaardersplassen om precies te zijn. Daar verbleven de makers twee jaar en legden unieke beelden vast.

De makers van de eerste Nederlandse wildernisfilm ooit laten flora en fauna zien waarvan de meeste mensen niet wisten dat we dat in ons eigen kleine landje hebben. Twee jaar lang gingen de seizoenen in de Oostvaardersplassen aan ze voorbij en trotseerden ze één van de koudste winters ooit. De film De Nieuwe Wildernis draait sinds 23 september in de bioscoop.

In onderstaand filmpje is te zien dat we in Nederland in de winter ons eigen Siberië hebben, waarin vossen in de sneeuw met elkaar spelen, kuddes herten op zoek gaan naar beschutting en vogels aan de kou bezwijken.

De Oostvaardersplassen

De Oostvaardersplassen is een natuurgebied in de provincie Flevoland, tussen Almere en Lelystad. Het gebied is 5600 ha (56 km²) groot en heeft zowel een nat als droog deel. In het gebied leven inmiddels al meer dan 25 jaar groepen uitgezette runderen, paarden en edelherten. Voor bezoekers is er aan de Knardijk bij Lelystad een bezoekerscentrum met een wandelroute van vijf kilometer.

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *