Nieuw skigebied in Turkije met 200 km skipiste

Reisnieuws

Geen reacties Reageer

 

Turkije wil komende jaren haar positie op de wintersportmarkt aanzienlijk verstevigen en ontwikkelt het nieuwe skigebied Erciyes in Centraal-Anatolië met bijna 200 km piste. Daarmee wordt Erciyes het grootste skigebied van Turkije.

Op de hellingen van de berg Erciyes (3.916m) waar al een klein skigebied was, worden nieuwe skipistes aangelegd en skiliften gebouwd. Op dit moment is ca. 60 km piste in gebruik en heeft het gebied 14 liften, vorig seizoen was dit nog 30 km met 6 liften. In 2016 telt Erciyes volgens planning 200 km piste Met het totale project is een investering van € 275 miljoen gemoeid. Het gebied is zeer sneeuwzeker dankzij de hoge ligging.

Eenvoudig te bereiken

Het omvangrijke Masterplan Erciyes omvat naast de aanleg van skipisten en liften, ook de bouw van 21 hotels, een congrescentrum en sportaccommodatie. In totaal krijgt het resort een hotelcapaciteit van 5.500 bedden. Op dit moment zijn er 5 hotels operationeel, daar komen volgende jaren 21 hotels bij. Het merendeel wordt in boetiekstijl gebouwd (17), de andere accommodatie heeft een modern karakter. Het skigebied is makkelijk bereikbaar via de internationale luchthaven van de nabij gelegen stad Kayseri op 25 km afstand.

De ontwikkeling van het project betekent een sterke economische impuls voor de regio en creëert naar schatting 5.000 banen. Erciyes gaat zich zowel op de buitenlandse vakantieganger als op de binnenlandse markt richten.

Skigebied vlakbij Cappadocië

Op slechts 45 minuten van Erciyes ligt het indrukwekkende landschap Cappadocië, met de opvallende, grillige tufsteenformaties, de grotkerken en -woningen. Hierdoor is het mogelijk om een wintersportvakantie te combineren met een excursie naar, of een verblijf in Cappadocië. Op dit moment wordt de combinatie Erciyes en Cappadocië al beperkt door reisorganisaties op de Nederlandse markt aangeboden.

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *