De mooiste uitkijkpunten van Hongkong

Reistips

Geen reacties Reageer

 

Als we aan Hongkong denken, dan denken we toch vooral aan de indrukwekkende skyline. De ene wolkenkrabber nog hoger dan de andere. Maar wat zijn de mooiste uitkijkpunten in Hongkong? Dit zijn de bijzonderste plekken om van de skyline van Hongkong te genieten.

Is het overdag al een indrukwekkend gezicht, ’s avonds transformeert het aanzicht van Hongkong in een groot fonkelend lichtspektakel. Naast de geijkte viewing points als de ‘Avenue of Stars’ boulevard op Kowloon en ‘The Peak Tower’ uitzichtattractie op Hong Kong Island zijn er tientallen andere opties voor weergaloze uit- en vergezichten.

Helikoptervlucht boven Hongkong

Het kost een paar stuivers maar je zult de ervaring niet snel vergeten: een helikoptervlucht over Hongkong. Wil je het echt in stijl doen dan kan het bijvoorbeeld met de eigen helikopter vanaf het dak van het Peninsula hotel, vluchtduur is 15, 30 of 45 minuten. Andere aanbieders zijn helicopters.hk, heliservices.com.hk of viator.com.

helikopter-hongkong

Gondel Lantau Island

Voor een indruk van groen Hongkong zonder wolkenkrabbers is een rit in de gondelbaan over Lantau eiland een aanrader. Vertrekstation is vlak naar de luchthaven van Hongkong waar je in 25 minuten over een afstand 5,7 kilometer over het bosrijke Lantau zweeft. Mooie vergezichten op de luchthaven, de zee, Lantau eiland en Big Buddha. Spectaculair zijn de cabines met een glazen bodem.

Hongkong gondola

Bijzonder uitkijkpunt Hongkong

Ze claimen de hoogste bar ter wereld te hebben. Het Ritz-Carlton Hotel is gevestigd in het 484 meter hoge International Commerce Centre (ICC) op West Kowloon, en hun Ozone bar bevindt zich op de 118de verdieping. Dit observatiedeck behoort tot de hoogste uitkijkpunten ter wereld. Durfallen gaan naar het buitenterras maar je kunt ook gerieflijk achter de ramen van de bar naar de betoverende skyline van Honghong kijken. Wil je niet naar deze bar, dan kun je ook naar de Sky100 observation deck gaan op de 100ste verdieping. Op een hoogte van 393 meter heb je 360 graden uitzicht op de stad. 

sky-hongkong

Uitzicht Hongkong vanaf de wc

Dit ongewone uitzichtpunt is helaas alleen geschikt voor mannen – de toiletten van de Felix bar in het sjieke Peninsula Hotel Hong Kong. Is een bezoek aan het door Philippe Starck de bar en het restaurant al een belevenis – niet in de laatste plaats vanwege het uitzicht op de skyline van Hongkong – mannen gaan daar graag ook even naar de urinoirs want nog nooit in je leven heb je geplast met zo’n uitzicht door de ramen.

Uitkijken over Kowloon

Maar ook op Hong Kong Island heb je enkele locaties waar toeristen zich kunnen vergapen aan panorama’s. Bijvoorbeeld in het 412 meter hoge International Finance Centre kantoorpand dat op Central staat. Op de 55ste verdieping is een uitzichtpunt. Een van de markantste gebouwen op Hongkong is de 367 meter hoge Bank of China Tower, naar een ontwerp van de Chinese–Amerikaanse architect I.M. Pei. De asymmetrisch gevormde wolkenkrabber van 70 verdiepingen heft op de 42ste verdieping een skydeck.

Groen groener groenst

Op Hong Kong Island alleen groen willen zien? Het kan wanneer je over de ‘Drakenrug’ (Dragon’s Back) gaat wandelen, een mooie wandelroute over een bergkam midden op Hong Kong Island. Op korte afstand van de drukte van het zakencentrum biedt deze wandeling prachtige vergezichten op Shek O, Tai Long Wan, Stanley, Tai Tam en de Zuid Chinese Zee met geen wolkenkrabber in zicht.


Reizen en vliegtickets Hongkong

Er gaan dagelijks rechtstreekse en indirecte vluchten vanuit Nederland of grensluchthavens naar Hongkong. Kijk voor de goedkoopste vliegtickets naar Hongkong op Vliegtickets.nl (korting met Air Miles) en WTC.nl – World Ticket Center. Of vergelijk de ticketprijzen van alle airlines op Skyscanner (tip).

Ga je liever met een georganiseerde reis naar China en Hongkong? Kijk dan eens op de websites van TUI.nl, Djoser.nl, FOX Vakanties en NRV.nl die stedentrips en rondreizen naar China en Hongkong aanbieden.

WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *