De mooiste stranden van Curaçao

Reistips

Geen reacties Reageer

 

Veel mensen denken bij een zon-, zee- en strandbestemming aan Curaçao. Niet zo vreemd, want dit eiland in de zuidelijke Caribische Zee voor de kust van Venezuela heeft het allemaal. Strandliefhebbers opgelet: dit zijn de mooiste stranden van Curaçao.

Hoewel het eiland aan de andere kant van de Atlantische Oceaan ligt, hoeft een vakantie naar Curaçao helemaal niet duur te zijn. Verschillende reisorganisaties bieden goedkope pakketten inclusief vlucht en hotel aan. Het eiland heeft niet alleen hele mooie stranden, maar ook voor duiken en snorkelen ben je hier aan het juiste adres.

Curaçao leent zich daarnaast ook uitstekend voor het huren van een auto. Trek er bijvoorbeeld op uit met een huurauto van CarDelMar. Het eiland heeft met onder andere hoofdstad Willemstad, het nationale park Christoffel, de grotten van Hato en het kleine onbewoonde eiland Klein Curaçao namelijk nog tal van andere bezienswaardigheden. De ultieme vakantiebestemming: Curaçao!

De meeste mensen zullen vooral naar Curaçao komen vanwege haar stranden en helderblauwe zee. Dit zijn de vijf mooiste stranden van Curaçao.

Playa PortoMari

Playa PortoMari ligt in het noordwesten van Curaçao, vlakbij de plaats Sint Willibrordus. Dit strand beschikt over wit zand en helderblauw water. Het strand is ook voor kinderen erg geschikt. Er zijn goede faciliteiten zoals douches, toiletten en een bar met een groot terras. Ook mensen die van snorkelen of duiken houden zijn hier aan het goede adres. Er is namelijk een duikschool aanwezig.

Playa Kenepa Chiki (Kleine Knip)

Een aanrader voor snorkelliefhebbers is de ‘Kleine Knip’. Zoals de naam doet vermoeden is dit strand niet groot, maar de mogelijkheden om te snorkelen en duiken zijn er eindeloos. In de weekenden komt de lokale bevolking graag naar dit strand om te barbecuen en te feesten, maar door de week heb je het strand voor je alleen. Het strand ligt in het noordwesten van Curaçao en niet ver van de ‘Grote Knip’ vandaan.

De Kleine Knip (Foto: CarDelMar)

Playa Kalki

Hoewel veel mensen speciaal naar Playa Kalki gaan om te snorkelen en duiken, is dit rustige strand ook erg geschikt om gewoon lekker te luieren terwijl je van de omgeving geniet. Playa Kalki, dat zich vlakbij Westpunt in het uiterste noordwestelijke puntje van Curaçao bevindt, is omgeven door prachtige kalkstenen klippen. Er is daarnaast ook een restaurant en een duikwinkel aanwezig.

Mambo Beach (Seaquarium Beach)

Het populairste eiland van Curaçao is zonder twijfel Mambo Beach, dat officieel Seaquarium Beach heet. Dit strand, dat in het zuidwesten van het eiland vlakbij hoofdstad Willemstad ligt, is overdag vaak overbevolkt. Het strand heeft dan ook alle denkbare faciliteiten. Maar niet alleen overdag is Mambo Beach populair. ’s Avonds is het voor veel mensen de favoriete uitgaansplek door haar feestjes, restaurants en barretjes. 

Mambo Beach (Foto: CarDelMar)

Klein Curaçao

Een vakantie op Curaçao is niet compleet zonder een uitstapje naar Klein Curaçao. Dit kleine eilandje, op 15 kilometer ten zuiden van Curaçao, is rustig én heeft prachtige zandstranden. Ook duikers maken graag de oversteek naar dit eiland vanwege de mogelijkheden tot wrakduiken. Voor de kust liggen verschillende schepen die in de loop der jaren zijn vergaan. Aan de westkust van Klein Curaçao kun je goed snorkelen en heb je een grote kans om zeeschildpadden te zien. Vanaf Curaçao worden verschillende duik- en snorkeltrips aangeboden.

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *