Met de auto naar het vliegveld

Reistips

 
Als je op vakantie gaat, heb je veel om over na te denken. Ten eerste moet je er natuurlijk voor zorgen dat je alle spullen hebt ingepakt en dat je de juiste papieren bij je hebt, maar als je gaat vliegen moet je je ook nog bedenken hoe je dan naar het vliegveld toe gaat.

Vervoer regelen

Natuurlijk is het mogelijk om vervoer te regelen voor je vakantie. Je zou een taxi kunnen bellen die je naar het vliegveld brengt, maar dat is vrij prijzig, zeker als je verder weg woont. Je zou ook een familielid of kennis kunnen vragen je te brengen. Ga je echter met de hele familie op vakantie, dan kan dit nog best een uitdaging zijn. Alle bagage moet namelijk ook nog mee. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat je een paar uur van tevoren op het vliegveld aanwezig moet zijn, en daardoor kan het voorkomen dat je misschien in de nacht of vroeg in de ochtend moet vliegen. De vraag is of degene die jij vraagt, dat wel ziet zitten.

Met je eigen auto naar het vliegveld

Je kan ook heel goed met je eigen auto naar het vliegveld toe. Parkeren Schiphol is namelijk gewoon mogelijk. Er zijn verschillende parkeerbedrijven waarbij je online een parkeerplek kunt reserveren. Je kunt ook op de officiële parkeerplaats van Schiphol parkeren, maar dan betaal je aanzienlijk meer voor een parkeerplek. Maak je gebruik van een externe partij, dan zal de auto iets verder weg komen te staan. Je kunt dan gebruik maken van de shuttlebus, deze brengt je naar het vliegveld toe. Ook is het mogelijk gebruik te maken van valet parking. Je stapt dan zelf bij het vliegveld uit, en een chauffeur brengt vervolgens je auto naar de juiste parkeerplek. Ook parkeren Rotterdam airport is mogelijk. Ook bij dit vliegveld kun je op het terrein zelf parkeren waarna het nog een paar minuten lopen is naar de terminal. Echter, wil je goedkoper kunnen parkeren voor je vakantie, dan kun je ook hier gebruikmaken van een parkeerbedrijf. Ook hier beschikken ze over een shuttlebus en valet parking.

Reizen met het openbaar vervoer

Een andere optie is om te reizen met het openbaar vervoer, echter is dit met het hele gezin en de nodige bagage misschien niet de meest handige optie. Ten eerste moet je altijd rekening houden met eventuele vertragingen, uitgevallen treinen of stakingen, maar daarnaast is je ruimte ook beperkt. Zeker wanneer je op een druk moment met de trein naar het vliegveld wilt gaan, zitten de treinen vaak overvol. En moet je vroeg in de ochtend vliegen? Dan is het vaak helemaal niet mogelijk met het openbaar vervoer te reizen, omdat de treinen dan niet rijden.