Meest bizarre incidenten tijdens een vlucht

Bijzonder

Geen reacties Reageer

 

Een lekke band, een stinkende buurman in het vliegtuig of lawaaiige onderburen in het hotel. We hebben allemaal wel eens vreemde of vervelende dingen meegemaakt op vakantie. Zoover laat zien dat het ook een stuk gekker kan.

Vakantiebeoordelingssite Zoover.nl heeft een top 5 gemaakt van de meest bizarre incidenten tijdens een vlucht. Waar je bij schreeuwende buren in een hotel misschien nog een andere kamer kunt krijgen, daar zit je in een vliegtuig soms urenlang opgesloten en heb je je eraan over te geven. Weg rustig begin van de vakantie…

1. Passagier gebruikt gangpad als toilet

In 2009 had de vlucht van Alicante naar Rotterdam van Transavia vertraging door een technisch mankement. Als gevolg daarvan moest het vliegtuig nog even aan de grond blijven staan in Spanje. Tijdens de reparatie mochten passagiers het vliegtuig niet uit en kon er ook geen gebruik worden gemaakt van het toilet. Eén passagier was daar zo ontstemt over dat hij uit woede besloot in het gangpad te plassen. De passagier is vervolgens door de Marechaussee uit het toestel verwijderd.

2. Whitney Houston fan maakt van vliegtuig concertzaal

Whitney Houston heeft prachtige liedjes en daarom ook vele fans. In mei dit jaar besloot een passagier tijdens een vlucht van Los Angeles naar New York met American Airlines haar liefde voor de zangeres op een bijzondere manier te tonen. Ze zong de hit ‘I Will Always Love You’ en wilde hier niet meer mee stoppen. De piloot van het vliegtuig zag hierop maar één oplossing en dat was een ongeplande stop maken in Kansas City om de passagier uit het vliegtuig te laten verwijderen. Omdat de vrouw zich verzette, werd ze uiteindelijk met handboeien uit het vliegtuig gehaald.

3. Sorry, we zijn het toiletpapier vergeten

Het zal je maar overkomen: je hebt een lange vlucht voor de boeg en gaat meteen als de mogelijkheid zich aandient in het vliegtuig naar het toilet om er daar achter te komen dat er geen toiletpapier is. Passagiers op een tien uur durende vlucht van Londen naar San Francisco met United Airlines maakten het mee. Het cabinepersoneel kwam er in de lucht pas achter dat ze per ongeluk waren vertrokken zonder toiletpapier aan boord. De piloot wilde geen vertraging veroorzaken door een extra tussenlanding te maken om toiletpapier op te halen, dus moesten de passagiers het doen met het papier en de servetjes die voorhanden waren.

4. Piloot drinkt geen water maar gin voor aanvang vlucht

BOB jij of BOB ik? Deze slogan is uiteraard niet alleen op de weg van toepassing, maar ook in de lucht. Een co-piloot van de Duitse luchtvaartmaatschappij Condor ging echter op een opmerkelijke manier in de fout. Vlak voor aanvang van zijn vlucht vanuit Jamaica naar Frankfurt bestelde hij nog snel een glas water aan de bar. De piloot had haast en dronk het glas in één teug leeg. Pas toen kwam hij erachter dat er geen water in z’n glas zat, maar gin. De co-piloot mocht hierdoor uiteraard niet meer vliegen, waardoor de vlucht een fikse vertraging opliep.

5. Dronken Schotten zetten vlucht op stelten

Schotten zijn uit zichzelf al een uitbundig volk. Laat staan als ze dronken zijn. Dat hebben de overige passagiers in het Ryanair-toestel van Glasgow naar Ibiza gemerkt. Een groep Schotten had op de luchthaven flink wat drank ingeslagen in de tax-free zone, om deze vervolgens tijdens de vlucht in rap tempo te nuttigen. Erg goed konden ze niet tegen de drank, want na een tijdje begonnen ze te schreeuwen en dansen. Omdat het personeel niet meer normaal kon werken, werd besloten een tussenlanding te maken in Beauvais (Frankrijk). Hoe hoog hun alcoholpromillage was is niet bekend, maar het feit dat de Schotten dachten dat ze in Frankrijk op hun eindbestemming waren aangekomen zegt genoeg.

We zijn erg benieuwd of jij nog gekkere incidenten hebt meegemaakt tijdens een vlucht dan bovenstaande top 5 van Vakantiebeoordelingssite Zoover.nl!

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *