Marathons die het reizen waard zijn

Reisnieuws

Geen reacties Reageer

 

Wat heeft het lopen van een marathon gemeen met het ondernemen van een avontuurlijke reis? Het zijn unieke ervaringen, die onvergetelijke herinneringen met zich meebrengen. Dit zijn de vijf beste marathon bestemmingen.

Voor doorgewinterde hardlopers die wel eens een reis en marathon willen combineren, ging Hotels.com op zoek naar de meest avontuurlijke hardloopwedstrijden ter wereld. Deelnemers aan deze marathons treden bij elke pas die zij zetten ver buiten de gebaande paden.

Big Sur International Marathon – Californië (27 april 2014)

De Big Sur Marathon over Cabrillo Highway One langs de kust tussen Los Angeles en San Francisco vertrekt vanuit Big Sur en eindigt exact 42,195 kilometer noordelijker in Carmel-by-the-Sea. Deelnemers aan de pittige tocht genieten van de meest spectaculaire uitzichten over de Californische kuststrook. Magazine Runner’s World verkoos de Big Sur onlangs tot de top drie marathons van Noord-Amerika, samen met Boston en New York. Finishplaats Carmel-by-the-Sea is een schilderachtig plaatsje met witte zandstranden en talloze hotels. 

californie-verenigde-staten

Great Wall Marathon – Tianjin, China (17 mei 2014)

Van alle extreme marathons is de Great Wall Marathon in China veruit de zwaarste. Het parcours voert over de alsmaar stijgende en dalende Chinese muur, langs boerendorpjes en over rijstvelden. Deelnemers krijgen in totaal ruim vijfduizend eeuwenoude traptreden voor hun kiezen. Zij worden beloond met een uitgestrekt panorama over het prachtige landschap van de Tianjin-vallei, waar de Chinese Muur dwars doorheen kronkelt. Na de slopende race doen deelnemers er goed aan om op krachten te komen in havenstad Tianjin. 

chinese-muur-china

Big Five Marathon – Limpopo, Zuid-Afrika (21 juni 2014)

In Zuid-Afrika brengt de Big Five Marathon mens en dier gevaarlijk dicht bij elkaar. Het parcours voert over de onverharde paden van het Entabeni reservaat, de natuurlijke leefomgeving van de vijf groten der aarde: olifant, neushoorn, buffel, leeuw en luipaard. Geen hekken, geen rivieren, niets scheidt de deelnemers van de Afrikaanse wildlife. Tijdens deze avontuurlijke marathon trekken de deelnemers over heuvels en door valleien. Het is een hardloopwedstrijd en safari in een. 

hardlopen-big-5-zuid-afrika

Marathon du Médoc – Pauillac, Frankrijk (13 september 2014)

Voor hardlopers die houden van een verkleedpartij en een goed glas wijn, is de Marathon du Médoc de ultieme uitdaging. Deze run rond de plaats Pauillac, gelegen nabij Bordeaux in de Franse wijnstreek Médoc, wordt ook wel de “langste marathon ter wereld” genoemd. Niet vanwege de uitzonderlijke afstand, maar door de vele wijnen, kazen, foie gras en andere culinaire obstakels die deelnemers onderweg worden geacht te proeven. De Marathon du Médoc heeft elk jaar een ander thema, met dresscode. In 2014 is dat ‘Countries of the World and their Carnivals’. 

hardlopen-frankrijk

Reggae Marathon – Negril, Jamaica (6 december 2014)

In Negril, een vissersdorpje aan de westkust van Jamaica, klinkt elk jaar in december het startschot van de Reggae Marathon. De deelnemers starten rond vijf uur in de ochtend, wanneer de temperatuur op het Caribische eiland nog draaglijk is. Onderweg worden zij opgezweept door Jamaicaanse reggae beats, die in de rest van de wereld bekendheid kregen door Bob Marley, The King of Reggae. Ook als het om hardlopen gaat is Jamaica wereldberoemd. Usain Bolt, de snelste man op aarde, is geboren op het eiland. De Reggae Marathon voert over de Norman Manley Boulevard, vernoemd naar een groot Jamaicaans staatsman. Langs de hagelwitte stranden aan de kust zijn talloze hotels te vinden.

Reggae Marathon 2013

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *