Bukken voor vliegtuigen op Maho Beach

Bijzonder

Geen reacties Reageer

 

Vliegtuigspotten suf? De meningen zullen hierover verdeeld zijn. Maar niet als het Maho Beach op Sint Maarten betreft. Daar schieten vliegtuigen zo rakelings over de badgasten heen dat je maar beter even je strandhanddoek vast kunt houden.

Maho Beach ligt pal achter de start- en landingsbaan van Princess Juliana International Airport, de nationale luchthaven van Sint Maarten. Het maakt het strand één van de spectaculairste ter wereld. Omdat landingsbaan 10 maar een lengte van 2300 meter heeft, kunnen piloten niet anders dan met het toestel al zo laag te vliegen dat strandgasten het vliegtuig bijna kunnen raken. En dan gaat het niet zelden over grote passagierstoestellen als de Boeing 747. Hoezo vliegtuigspotten suf?  Vliegtuigspotten op dit strand is zo populair dat de meeste bars en restaurants in de omgeving de vertrek- en aankomsttijden tonen.

De landingsbaan en het strand vlak voor de landing. (Foto: Jeffrey Owen)

De landingsbaan en het strand vlak voor de landing (Foto: Jeffrey Owen).

Een toestel vlak boven het strand (Foto: Aero Icarus).

Een toestel vlak boven het strand (Foto: Aero Icarus).

Weggeblazen bij de start

Waar het landen van de vliegtuigen voor prachtige plaatjes zorgt, daar is het vertrek misschien nog wel veel spectaculairder. Als een vliegtuig zich klaar maakt voor vertrek komt er zoveel kracht uit de motoren dat mensen zich goed vast moeten houden om niet van het strand geblazen te worden. Windsurfers maken dankbaar gebruik door de golven die hieruit kunnen voortkomen. 

Om mensen van het gevaar op de hoogte te stellen staan achter de landingsbaan borden met waarschuwingsteksten. De overheid van Sint Maarten waarschuwt dat het dicht benaderen van vertrekkende toestellen kan ‘resulteren in ernstige verwondingen en/of de dood’. Desondanks zijn er altijd mensen die zich daar niets van aantrekken, met de gevolgen van dien.

Over Maho Beach

Maho Beach ligt in het westen van Sint Maarten. Het strand heeft parelwit zand en weinig tot geen vegetatie door de erosie van de motoren van de vliegtuigen. Wil jij ook een keer op dit strand staan of lijkt het je gaaf om deze landing zelf mee te maken? Enkele reisorganisaties die vakanties naar Sint Maarten aanbieden zijn FOX Vakanties, Kuoni en Kras.nl.

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *