Madeira: unieke bestemming voor actieve vakanties

Reistips

Geen reacties Reageer

 

Vakantie op Madeira. Voor veel avontuurlijke reizigers een schrikbeeld. Zij hebben bij Madeira, dat ongeveer 1000 kilometer ten zuidwesten van Portugal ligt, het beeld van bloemen en bejaarden. Maar dat is onterecht.

Juist voor actieve vakanties is Madeira dé bestemming bij uitstek. Denk daarbij aan duiken, vissen, surfen, canyoning en klimmen. Daarnaast beschikt het Portugese eiland in de Atlantische Oceaan over een uitgebreid net van antieke irrigatiekanalen, de levada’s genaamd. De meeste levada’s, met een totale lengte van meer dan 2000 kilometer, hebben aan één van de zijden een wandelpad. De wandelroutes langs de levada’s verschillen in moeilijkheid en lengte. Het beeld dat Madeira alleen voor bejaarden interessant is, is achterhaald. Ook voor de avontuurlijke reiziger is er genoeg te doen.

levada-madeira

wandelen madeira

Madeira heeft een prima mix. Overdag kun je de bergen in, hoogvlaktes en bananenplantages bekijken, slenteren door de gezellige dorpjes op Madeira, de overdekte markt in Funchal bezoeken of langs de levada’s wandelen. ‘s Avonds kun je goed eten en genieten van de Madeira-wijn.

SNP Wandelvakanties

Het eiland heeft het hele jaar door een aangename temperatuur. Het is er nooit koud en extreme hitte kent Madeira evenmin. Madeira is ook het eiland van festivals. In februari is er Caribisch carnaval, in april het bloemenfestival, in juni het Atlantic festival en in september het wijnfestival. Het jaar wordt op Madeira traditioneel afgesloten met een groots vuurwerk.

carnaval-madeira

Waar het binnenland van Madeira erg groen is, daar bestaat de kust van het Portugese bloemeneiland voornamelijk uit steile rotswanden. Wil je na je actieve vakantie op Madeira heerlijk bijkomen op het strand? Dan zul je vanuit hoofdstad Funchal met de ferry naar het naastgelegen eilandje Porto Santo moeten. Dit eiland beschikt over negen kilometer zandstrand en zorgt voor een goede afwisseling.

ruige-kust-madeira

boot madeira

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *