De leukste kerstmarkten van Duitsland

Reistips

Geen reacties Reageer

 

Nu de dagen korter worden en de zomerkleding weer terug in de kast gaat, dwalen de gedachten bij veel mensen af naar de kerst. Zo ook in Duitsland, waar in veel steden kerstmarkten verschijnen. Maar welke moet je bezoeken? Dit zijn de leukste kerstmarkten in Duitsland.

Ieder jaar veranderen veel Duitse steden in een groot kerstdorp. Het centrum van de stad wordt verlicht en op het marktplein kun je langs gezellige kraampjes slenteren. Om de laatste kerstaankopen te doen of om gewoon onder het genot van een bratwurst en lekker Duits bier van de sfeer te genieten. Om je een beetje in de juiste richting te duwen hebben we acht leuke kerstmarkten in Duitsland voor je geselecteerd.

Neem alvast eens een kijkje op de site van NS International. Zij hebben veel aanbiedingen met de trein naar één van de onderstaande kerstmarkten in Duitsland.

Berlijn

Tijdens de koude decembermaanden ademt Berlijn kerst. In de Duitse hoofdstad zijn winkels versierd, zorgen lichtjes voor een gezellige sfeer op straat en lijken alle Berliners net iets vrolijker. Uiteraard beschikt de stad ook over kerstdorpen. In totaal telt Berlijn dit jaar een kleine dertig kerstmarkten. Bijvoorbeeld op het plein voor de Gedächtniskirche midden in het oude centrum, waar je je kunt vergapen bij de tientallen versierde kerstkraampjes. Maar ook op de Gendarmenmarkt, bij Alexanderplatz en in vele wijken vind je kerstmarkten. Combineer de kerstmarkten met het vieren van oud en nieuw in Berlijn, onder de Brandenburger Tor.

logo-vliegticketsGoedkope vliegtickets naar Berlijn

logo-backpackTreintickets naar Berlijn (vanaf €39)

logo-hotelsHotels in Berlijn

kerstmarkt-berlijn

Düsseldorf

In Düsseldorf, vlak over de grens bij Roermond, vindt ieder jaar een van de mooiste kerstmarkten van Europa plaats. Tijdens deze periode wordt Düsseldorf omgetoverd tot een groot kerstdorp. Op de populaire Duitse kerstmarkt vind je honderden kraampjes met naar Duits gebruik veel eten, maar ook met kerstprullaria. Uiteraard mag ook een ijsbaan niet ontbreken en zorgen kermisattracties, verdeeld over zes locaties in de binnenstad, voor voldoende vertier tijdens de kerstmarkt van Düsseldorf. Op de Markplatz zijn de kraampjes in de stijl van de omliggende panden gebouwd, voor een Engeltjesmarkt ga je naar de Heinrich-Heine-Platz en op de Flinger Strasse vind je kraampjes in de vorm van typische oude huisjes uit Düsseldorf.

logo-backpackGoedkope treintickets naar Düsseldorf (vanaf €19)

logo-hotelsHotels in Düsseldorf

kerstmarkt-dusseldorf

Oberhausen

Ook in Oberhausen, niet ver van Arnhem, kun je je tijdens de wintermaanden vermaken op een kerstmarkt. De grootste kerstmarkt van Oberhausen vind je in CentrO. Dit is het grootste (overdekte) winkelcentrum van Europa en is volledig in kerstsferen gehuld. Meer dan honderd houten blokhutten in drie verschillende thema’s moeten de duizenden bezoekers iedere dag vermaken. Voor mensen die het liever iets kleinschaliger hebben is de Altstadt van Oberhausen een goed alternatief. Op de knusse kerstmarkt in de oude binnenstad van Oberhausen ben je vanaf eind november aan het juiste adres.

logo-backpackGoedkope treintickets naar Oberhausen (vanaf €19)

logo-hotelsHotels in Oberhausen

kerstmarkt-oberhausen

Foto: Ruhrportal

Keulen

Bij aankomst in Keulen val je direct met de neus in de boter. Al op het station zelf moeten de gezellige lichtjes voor kerstsferen zorgen. Maar net als je dacht dat je alles had gehad sta op het stationsplein in het middelpunt van de kerstmarkt in Keulen, aan de voet van de Dom. Naast deze locatie vind je op nog eens vijf verschillende plekken in de stad een kerstmarkt. Maar voor het mooiste decor moet je weer terug naar waar je begon. Onder de Dom van Keulen zorgen tientallen prachtig versierde kraampjes voor een gezellig sfeertje. Nog geen kerstinkopen gedaan? Dan kun je hier de tijd inhalen! Ga voor lokale culinaire specialiteiten naar de drijvende kerstmarkt in de Rijn.

logo-backpackGoedkope treintickets naar Keulen (vanaf €19)

logo-hotelsHotels in Keulen

kerstmarkt-keulen

Dresden

De kerstmarkt in Dresden is niet zo bekend als de kerstmarkten van Keulen en Düsseldorf, maar in de Oost-Duitse stad weten ze maar al te goed hoe je een feestje moet bouwen. Met een totale oppervlakte van 15.000 vierkante meter is de kerstmarkt van Dresden een van de grootste van Duitsland. En het is de oudste kerstmarkt van het land. Al in 1434 vond op de Striezelmarkt een kerstmarkt plaats. Tegenwoordig zijn tijdens kerst naast deze locatie nog eens acht pleinen omgetoverd tot kerstdorp. De stedentrip naar Dresden krijgt hiermee een extra dimensie. 

logo-backpackGoedkope treintickets naar Dresden

logo-hotelsHotels in Dresden

kerstmarkt-dresden

Münster

In het centrum van Münster worden in totaal vijf kerstmarkten opgezet. Het oude stadscentrum verandert in de koude decembermaand tot een wintersprookje met 300 sfeervolle kerstkraampjes. Op het plein voor het Raadhuis vindt de grootste en oudste kerstmarkt van Münster plaats. De andere kerstmarkten in Münster vind je op het plein voor de St. Aegidii kathedraal, voor de St. Lamberti kerk (Sint-Lambertuskerk), voor de Überwasserkirche en op de Kiepenkerl.

logo-backpackGoedkope treintickets naar Münster (vanaf €19)

logo-hotelsHotels in Münster

Aken (Aachen)

De jaarlijkse kerstmarkt van Aken, net over de grens in Zuid-Limburg, trekt ongeveer 1,5 miljoen bezoekers. Ook Nederlanders weten de kerstmarkt van Aachen, zoals de stad in het Duits heet, goed te vinden. En dat is niet voor niets. In de omgeving van het stadhuis en de dom veranderen de straten in de periode voor kerstmis in een groot kerstdorp. Op het plein voor de prachtige dom staan tientallen kraampjes waar vrijwel alles te koop is. Een ander pluspunt van de kerstmarkt in Aken is de goede bereikbaarheid. Ga je niet met de trein naar Aken, maar kom je met de auto, dan kun je vanaf de Bendplatz een pendelbus naar de binnenstad nemen.

logo-backpackGoedkope treintickets naar Aken

logo-hotelsHotels in Aken

Bremen

De Noord-Duitse stad Bremen wordt al ruime tijd door inwoners uit het noorden van Nederland bezocht, maar door de verbeterde treinverbinding Groningen-Bremen is het ook voor de rest van Nederland eenvoudig geworden om naar de kerstmarkt van Bremen af te reizen. In het historische Bremen kun je genieten van ongeveer 160 ingerichte kraampjes, die je vooral vindt rond het raadhuis en de dom. Maar ook de verlichte straten rond de rivier de Wezer en de maritieme kerstmarkt op de Slachte mag niet worden overgeslagen.

logo-backpackGoedkope treintickets naar Bremen (vanaf €29)

logo-hotelsHotels in Bremen

Foto: Volt2011

Foto: Volt2011

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *