Langere vliegtijd en bagage duurder bij Ryanair

Reisnieuws

Geen reacties Reageer

 

Door tegenvallende resultaten in het eerste kwartaal van 2013 ziet Ryanair zich genoodzaakt om de kostprijs voor ingecheckte bagage met maar liefst 66 procent te verhogen. Ook maant het haar piloten om trager te vliegen.

Het lagekostenmodel van Ryanair staat onder druk. De winst van de prijsvechter daalde van april tot juni met 21 procent en dat noopt CEO Michael O’Leary tot drastische maatregelen, ook al steeg de omzet in dezelfde periode met vijf procent en het aantal passagiers met drie procent. 

Tijdens een persconferentie in Londen maakte O’Leary bekend dat tijdens de zomermaanden de kostprijs van ingecheckte bagage verhoogd wordt van 30 euro naar 50 euro. Gevraagd naar waarom het initiatief juist nu genomen wordt, antwoordde de CEO: ‘Tijdens de vakantiemaanden nemen de mensen gewoonlijk meer bagage mee.’

Daarnaast moeten de piloten van de budgetmaatschappij vanaf nu wat gas terugnemen om kerosine te besparen. De vliegtuigen zullen gemiddeld twee minuten langer over hetzelfde traject doen. Het zou een bezuiniging van 80 miljoen euro moeten opleveren.

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *