Koh Tao: het snorkelparadijs van Thailand

Reistips

Geen reacties Reageer

 

Ver verwijderd van het vasteland van Thailand in de Golf van Thailand ligt het paradijselijke eilandje Koh Tao, dat beroemd is om zijn vele spectaculaire duik- en snorkelplekken. Dit zijn de 5 mooiste plekken om te snorkelen op Koh Tao.

Dankzij het helderblauwe zeewater en de prachtige koraalriffen die slechts enkele meters van de oever verwijderd zijn, is Koh Tao een zeer geliefde snorkelbestemming in Thailand. Vrijwel overal op het eiland zijn schitterende snorkelplekken te ontdekken, dus zet je snorkel maar op en ga kopje onder. Een snorkelsetje koop je al vanaf 10 euro bij iedere supermarkt, maar je kunt het ook huren voor 3 tot 5 euro per dag bij duikscholen en de meeste accommodaties. 

Tip: de snelste en goedkoopste manier om op deze plekken te komen is per taxiboot; je betaalt al snel zo’n 3x minder dan wanneer je een jeep pakt.

1. Tanote Bay

Het o zo mooie Tanote Bay is de perfecte plek om kennis te maken met de onderwaterwereld van Thailand. Vanwege het kristalheldere water kun je hier de koraalriffen al bekijken vanaf de waterkant. Zwem over de langzaam dansende anemonen en spot maanvissen, uitbundige papegaaivissen en misschien zelfs (volstrekt onschuldige) rifhaaien. In het midden van de baai staat een enorm rotsblok, waar vooral kinderen, maar ook dappere volwassenen, vanaf kunnen springen in het helderblauwe water.

tanote-bay-koh-tao-thailand

2. Shark Bay

Is het altijd jouw droom geweest om te zwemmen tussen de haaien? Reis dan af naar Shark Bay, ook wel bekend als Haad Tien Beach, waar je onder water een goede kans hebt om zwartpuntrifhaaien te spotten. Deze haaien staan niet bekend als mensetende monsters, dus je kunt hier met een gerust hart ronddobberen. Het enige nadeel is dat het water wat troebel kan zijn, waardoor er net een haai aan je zicht kan ontglippen. Toch is dit een ontzettend bijzondere ervaring die je niet mag missen tijdens je vakantie op Koh Tao.

shark-bay-koh-tao-thailand

3. Haad Sai Daeng

Verscholen in een rotsachtige baai, versierd met duizenden stukken aangespoeld koraal, ligt het beeldschone Haad Sai Daeng. De scherpe rotsen maken je het niet makkelijk om het water te bereiken (draag goede schoenen!), maar de beloning is groot. De schitterende, afgelegen baai herbergt namelijk een schat aan vissen en koralen. Het is ook hier is het mogelijk om zwartpuntrifhaaien te zien.

haad-sai-daeng-koh-tao-thailand

WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!

4. Aow Leuk

Het is natuurlijk erg makkelijk om te zeggen dat de stranden op Koh Tao mooi zijn, maar Aow Leuk is het écht! In het heldere water vind je een rijkdom aan zeeleven, vooral bij de rotsen aan de uiteindes van de baai. De sfeer is rustig en laid-back. Op de rotsen is een restaurantje gebouwd dat uitkijkt over de zee. Angezien het niet toegestaan is om zelf eten en drinken mee te nemen, is dit de hotspot waar backpackers en snorkelfanaten zich verzamelen. Aow Leuk is een perfecte spot om te zwemmen, snorkelen of om te genieten van de warme zonnestralen op het strand.

aow-leuk-koh-tao-thailand

5. Mango Bay

Dé grote favoriet op Koh Tao bezoekt is Mango Bay, gelegen in het noordelijke puntje van het eiland. Tegelijkertijd is dit een van de meest lastigste plekken om te bereiken, vanwege de steile hellingen en vele onverharde wegen. De taxiboot is daarom je beste optie om dit pareltje heelhuids te bereiken. Het maakt echter niet uit hoe je hier belandt, want je zult blij zijn dat je de moeite hebt genomen. Deze prachtige baai bezit namelijk misschien wel het mooiste reef van Thailand. Enorme rotsblokken die bezaaid zijn met koraal bieden onderdak voor een schat aan zeeleven; van maanvissen tot zeebaars, zeepaardjes en anemonen.

mango-bay-koh-tao-thailand

Meer inspiratie opdoen? Kijk dan op Tips Thailand, een online reisgids van de reizigers Mariska van Brederode en Sander Hillegers die hun hart zijn verloren aan Thailand en de meest unieke reistips op hun website delen.

Door: Tips Thailand

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *