De kerstmarkt van Hamburg

Reistips

Geen reacties Reageer

 

Vanaf eind november kun je bij zestien kerstmarkten in Hamburg volledig in kerstsferen komen. Bezoek deze wereldstad in het noorden van Duitsland, geniet van de traditionele lekkernijen zoals een glaasje glühwein of bratwurst en ga kerstshoppen. In Hamburg kan het allemaal.

Van 24 november 2014 tot en met 6 januari 2015 zorgen honderden kraampjes in Hamburg voor een unieke kerstsfeer op zestien verschillende, historische kerstmarkten. Het is één van de vele kerstmarkten in Duitsland die in de periode rond kerst uit de grond worden gestampt. Het grote voordeel van Hamburg is dat het als stad ook erg veel te bieden heeft buiten de kerstmarkt.

Kerstmarkten Hamburg

De populairste kerstmarkt van Hamburg vind je op de Rathausmarkt, die jaarlijks meer dan drie miljoen bezoekers trekt. Struin langs verschillende kraampjes en snuffel tussen handgemaakte spulletjes, ambachtelijke lekkernijen of biologische glühwein. Ook de kerstmarkt op de Fleetinsel is een must-see, waar tientallen lichtjes prachtig reflecteren op de bevroren kanalen. Een alternatieve kerstmarkt vind je op de Reeperbahn. De Santa Pauli-kerstmarkt is de enige 18-plus-kerstmarkt ter wereld waar bezoekers zich wanen tussen red-light karaoke, sexy angels en stripteases.

kerstmarkt-hamburg-sankt-pauli

kerstmarkt-hamburg-markt

Naast kerstmarkten biedt Hamburg tijdens de feestdagen ook culturele evenementen als opera’s, balletten, theaterstukken en concerten. Voor kinderen is de schaatsbaan in het Planten und Blomen-park, wat de grootste openlucht-schaatsbaan van Europa is, erg leuk. Tot slot kunnen kids op de markt aan de Alster eigen kerstbiscuits bakken, theaterstukken bekijken, spelletjes spelen en schilderen.

Shoppen in Hamburg

Ben je even klaar met de kerstmarkten van Hamburg? Dan kan er ook geshopt worden. Een leuk evenement voor winkelliefhebbers vindt in het weekend van 13 en 14 december plaats en heet Holy.Shit.Shopping, een platform waar 150 creatievelingen bijeenkomen om hun talent te laten zien. Ontdek de pracht en praal van deze bijzondere kerstmarkt terwijl een dj de setting compleet maakt met wat relaxte tunes. Daarnaast zijn de boulevards, acades en straten in het centrum feestelijk verlicht en zijn de winkel tot laat geopend voor eindeloos shoppingplezier.

kerstmarkt hamburg aster

Oud en nieuw vieren in Hamburg

Heb jij niet voldoende aan de kerstmarkten en vind je het leuk om oud en nieuw in het buitenland te vieren? Blijf dan wat langer en ga oud en nieuw vieren in Hamburg. De jaarwisseling wordt traditioneel gevierd in de haven. Daar kun je je laten onderdompelen in maritieme sferen en heb je het beste zicht op de romantische vuurwerkshow dat op de Alster plaatsvindt. Een betere manier om het nieuwe jaar te beginnen is er niet!


Reizen naar Hamburg

Hamburg ligt in het noorden van Duitsland en is uitstekend per trein vanuit Nederland te bereiken. Liever vliegen? De stad beschikt ook over een luchthaven.

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *