Nu ook ijsbar in New York

Bijzonder

Geen reacties Reageer

 

Helemaal nieuw is het fenomeen niet, maar voor New York is het een unicum: een heuse ijsbar. Eerder werden er al twee in Las Vegas geopend, maar nu kun je dus ook in de Big Apple naar een bar/café waarin je bij een temperatuur van ongeveer vijf graden onder nul een drankje kunt nuttigen.

De Minus5 Ice Bar bevindt zich in het Hilton in hartje Manhattan op de Avenue of the Americas. Voor een bezoekje aan dit bijzondere café moet je helaas wel diep in de buidel tasten. Om binnen te komen moet je 20 dollar neerleggen. Voor dat geld krijg je een paar handschoenen en een dikke jas om de ergste kou te weren. De hele bar bestaat uit ijs, van de stoelen en lampen tot de coctailglazen (er worden voornamelijk cocktails op wodkabasis geschonken). De enige concessie die wordt gedaan aan het comfort zijn gemakkelijke banken die zijn overtrokken met hertenhuid. 

Om de ijsbar niet te laten smelten moeten bezoekers bij binnenkomst alle apparaten die warmte afgeven in een kluisje bij de ingang achterlaten. Dat geldt dus ook voor je mobiele telefoon. De bar kostte ruim 5 miljoen dollar, maar de timing van de opening (6 juli) had niet beter kunnen zijn. Het is momenteel extreem warm in New York, met temperaturen ver boven de 30 graden.

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *