Handboek met gedragsregels voor Chinese toerist

Bijzonder

Geen reacties Reageer

 

Niet in zwembaden plassen, geen reddingsvesten stelen en niet in het openbaar in je neus peuteren. Voor ons de normaalste zaak van de wereld, maar de Chinese overheid heeft dit opgenomen in een handboek voor landgenoten die op vakantie gaan in het buitenland.

In de 64 pagina’s tellende ‘Guidebook to Civilised Tourism’ worden tips gegeven wat wel en niet normaal is om te doen als je op vakantie bent in het buitenland. Het handboek is samengesteld door China’s National Tourism Administration nadat zich verschillende incidenten hebben voorgedaan waarbij Chinese toeristen betrokken waren. Het toerismebureau wil zo wat doen aan het verkregen stempel van onbeschaafde reizigers.

In het boek staan enkele opmerkelijke do’s en dont’s. Zo waarschuwt het handboek dat je met je vingers kunt knippen naar honden toe, maar dat mensen dit onbeleefd vinden. Engelsen schijn je nooit te mogen vragen of ze al gegeten hebben en als toerist in Japan word je ten zeerste afgeraden met je kleding te spelen tijdens het eten.

Helemaal nieuw is het overigens niet dat een overheid een handboek met gedragsregels uitgeeft. Afgelopen zomer kregen Parijse taxichauffeurs en obers een handleiding hoe zij met toeristen moeten omgaan.

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *