Haarverzorging op je vakantie

Reistips

 
De zomer is bijna aangebroken en je bent waarschijnlijk van plan om op vakantie te gaan. Heb je al een vakantie geboekt? Geweldig, genieten van de zon en lekker ontspannen aan het strand en een duik nemen in het zwembad. Echter, zitten er ook nadelen aan verbonden Zon, zout water, chloor en droge lucht kunnen ervoor zorgen dat je haar snel droog aanvoelt. Het kan hierdoor haar mooie kleur verliezen en beschadigd raken. Je wilt dit natuurlijk niet hebben en daarom is het van belang dat je een goede haarverzorging toepast. In dit artikel gaan we je daar bij helpen en leggen we precies uit wat je moet doen voor de juiste haarverzorging.

Investeer in een goede shampoo

Op vakantie is het van belang dat je je haren wast met een shampoo van een hoge kwaliteit. Door de zon, zoutwater en chloorwater kan je haar uitdrogen en beschadigen. L’Oréal shampoo is verzorgend en heeft een natuurlijke basis, zodat je haar minder kans heeft op beschadigen. Wel moet je de shampoo kiezen die past bij het haartype dat je hebt. Probeer je haar wassen met een shampoo en conditioner te beperken tot ongeveer drie keer per week. Je kunt eventueel wel iedere dag je haar goed doorspoelen, doe dit met lauwwarm water. Liever niet te heet, want dat is niet goed voor de hoofdhuid. Je wilt het haar ook niet droog maken met een haardroger, dit zorgt er namelijk voor dat het nog droger wordt. Het is van belang dat je dit doet met een schone zachte handdoek, zodat je het haar niet onnodig beschadigd. Wil je toch een haardroger gebruiken? Maak dan gebruik van een lagere stand, zodat het nog een beetje vochtig blijft.

Bescherm je haar

Voordat je naar het strand gaat is het van belang dat je de haren beschermd. UV-straling is namelijk schadelijk voor je haar en hier kan het haar extreem droog door worden. Met verschillende verzorgingsproducten kun je een extra beschermlaag aanbrengen op je haren. Ook voordat je in de zee en in het zwembad duikt, is het verstandig om dit te doen. Zo neemt je haar minder snel chloor en zout op en is dat natuurlijk ideaal. Is het haar toch een stuk droger geworden? Gebruik dan een L’Oréal shampoo conditioner die het haar weer een stuk natter maakt. De conditioner haalt ook zout en chloor uit je haren en kan worden gebruikt als een UV-filter. In sommige gevallen is het beter als je het haar volledig beschermt. Je kunt bijvoorbeeld een pet op doen of een leuke vakantie hoed. Vooral voor mensen met dun haar is dat van belang en je kunt op deze manier je hoofdhuid minder snel verbranden. Door het dunne haar kan het zonlicht makkelijk op je hoofdhuid schijnen. Het verbranden van je hoofdhuid is vervelend, maar het kan ook het groeiproces verminderen. Je wilt dat natuurlijk niet hebben en dit kan voorkomen worden met een pet.