Verleg je grenzen in Cuba

Reistips

1 Reactie Reageer

 

Cuba is het land van de revolutie, sigaren, salsa en felgekleurde oldtimers. Ga terug in de tijd, want reizen in Cuba is toch net even iets anders. Het bereik van internet is hier – op Irak na – het slechtste ter wereld, dus je Facebook-vrienden op de hoogte houden wordt lastig.

Er is geen Starbucks of Mac Donalds en je kunt nergens een Coca Cola bestellen. Cuba dan maar vermijden? Echt niet! Want zo leer je toch juist het land goed kennen? Vier uitdagingen op een rij.

Uitdaging #1: Havana

Veel reizigers starten een rondreis door Cuba in het koloniale hart van Latijns-Amerika; Havana. En dat is niet voor niets. Het centrum van de stad is door Unesco benoemd tot Werelderfgoed en het lijkt alsof de tijd hier heeft stil gestaan. Slenter door de nauwe straatjes met kleurrijke huizen, zie oldtimers rijden en plof neer op een bankje om het stadsleven in je op te nemen. Je schrikt op van de salsaklanken die in de verte weerkaatsen tegen de koloniale gebouwen. Durf jij hier een dansje te wagen?

oldtimers-havana-cuba

Uitdaging #2: Tussen de tabaksheuvels

Denk je aan Cuba, dan denk je aan sigaren. Maak kennis met het authentieke Cubaanse platteland en breng een bezoek aan de tabaksvelden ten westen van Havana. De vrolijk gekleurde houten plattelandshuisjes van Viñales steken fel af tegen de groene tabaksvelden. Verken de omgeving te paard en passeer hier en daar huisjes waar kippen en biggetjes rondscharrelen. Geniet van de gastvrijheid van de lokale boeren; wie weet mag je zelfs een sigaartje mee roken.

vinales-cuba

Uitdaging #3: Treed in de voetsporen van Ché en Fidel

¡Hasta la Victoria siempre! (op naar de overwinning) en ¡Viva la Revolución! (leve de revolutie). Slechts een greep uit de spreuken waar je tijdens je reis door Cuba vast mee geconfronteerd wordt. Wil je meer weten over de geschiedenis van de Cubaanse revolutie? Ga dan terug naar de plek waar de samenwerking tussen revolutieleider Fidel Castro en Ché Guevara begon: de Sierra Maestra. Laat je meeslepen naar het einde van de jaren ’50 en wandel met een gids door de bergen naar het diep in de bossen verstopte hoofdkwartier waar je nog tal van oude voorwerpen en gereedschappen tegen komt. We geloofden bijna dat de revolutionairen hier, vandaag de dag, samen nog een sigaar opsteken.

Uitdaging #4: Spierwitte stranden van Cayo Largo

Tussen Cuba en Midden Amerika ligt voor de kust van Isla de la Juventud het paradijselijke Cayo Largo. Vlieg naar dit tropische eiland en vanuit de lucht zie je al hoe de hagelwitte zandstranden fel afsteken tegen de azuurblauwe zee. Plof zodra je geland bent neer in het warme zand onder een rieten parasol en geniet van een verse fruitcocktail. Heel ongerept is het niet, je verblijft hier namelijk in een all-inclusive hotel, maar veel minder massaal dan in de bekendere badplaatsen. Zet je duikbril op en flipper langs de kleurrijke vissen en bonte koralen. Met een beetje geluk zie je af en toe waterschildpadden naar het wateroppervlak zwemmen om naar lucht te happen. Geniet ’s avonds van versgevangen vis onder de heldere sterrenhemel en kom bij van alle indrukken van de reis.

SONY DSC

Reizen is jezelf verrijken en je eigen grenzen opheffen. Zo reizen de reisspecialisten van Cuba online, onderdeel van Riksja Travel, het liefst. Zij zijn de uitdaging aangegaan tijdens hun Cuba reis. Durf jij op deze manier te reizen?

  1. Bea schreef:

    Ik ben ook met Cubaonline naar Cuba geweest. Echt top geregeld en zo genoten van deze bijzondere bestemming. Je moet er een keer geweest zijn wat mij betreft 😉

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *