Golfen in de Provence is voor iedereen

Reistips

Geen reacties Reageer

 

Golfen was ooit een beetje de sport van de elite; tijdens het slaan van een balletje werden deals besproken waar miljoenen in omgingen. Die tijd is inmiddels allang voorbij. Golfen is nu een sport die door jong en oud is ontdekt. Het is een heerlijke ontspannen buitenactiviteit, waarbij voldoende ruimte is voor zowel competitie als gezelligheid. Dat maakt het ook de perfecte sport om te doen tijdens je vakantie. In dit artikel willen we je laten kennismaken met golfen in de Provence.

Waarom de Provence?

De Provence is een populaire vakantiebestemming. Ook in het naseizoen is het er aangenaam warm en zonnig. Daardoor is het ook bij mensen die niet (meer) aan de schoolvakanties zijn gebonden een populaire bestemming. Niet voor niets is de Provence uitgegroeid tot één van de populairste regio’s voor golfreizen van Frankrijk.

Of je nu een beginner bent of een professional: iedere golfer kan hier op een geschikte baan terecht. In de regio zijn maar liefst 62 golfclubs en -resorts te vinden.

Golfen in de Provence: een sfeerschets

Laten we je een beeld schetsen van wat de Provence aan golfers te bieden heeft. Aan de voet van het La Saint Baume gebergte vind je Golf de la Sainte Baume. Op deze golfbaan speel je de verschillende holes omgeven door pijnbomen en bijzonder struikgewas. De brede fairways bieden een goed uitzicht over de verschillende hindernissen.

Deze baan is geschikt voor professionals en beginners. Na het golfen sluit je de dag af met een drankje bij je accommodatie op een van de nabijgelegen vakantieparken: Jardin du Golf en Vallée de la St Baume in het plaatsje Nans-Les-Pins. Het grote voordeel van deze parken is dat je er greenfees met korting kunt krijgen, het ideale verblijf voor je golfvakantie naar de Provence dus.

Op zoek naar een golfbaan van wereldklasse? Je vindt in de Provence ook een van de beste golfresorts van Europa: het Terre Blanche Hotel Spa Golf Resort. Met 36 holes verdeeld over twee golfbanen, staat dit resort ook internationaal hoog aangeschreven. Een baan waar je als golfliefhebber op afgeslagen moet hebben dus.

Accommodaties

Uiteraard zijn er nog veel meer golfbanen die niet op je lijstje mogen ontbreken. Dat is nog een reden om te kiezen voor een van de vakantieparken van Francecomfort die hierboven al kort voorbij kwamen. Behalve het aanschaffen van greenfees met korting, kun je aan de receptie ook belangrijke informatie inwinnen om te bepalen welke banen het beste bij jouw wensen passen.

De vakantieparken Jardin du Golf en Vallee de la St. Baume liggen dicht bij een golfbaan en bieden alle luxe en comfort die je tussen het golfen door maar kunt wensen.

En ook de omgeving heeft voldoende te bieden voor als je een keer een dagje geen behoefte hebt aan golf. De Provence is een bruisende streek, vol met cultuur en schitterende natuur. Ga bijvoorbeeld op avontuur in de Gorges du Verdon, een van de beroemdste kloven van Europa. Maak een wandeling door het nationale park Calanques en pak een terrasje in de gezellige kustplaats Cassis aan de Middellandse zee. Wat vakantie voor jou ook betekent: je vindt het in de Provence.

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *