Goed voorbereid de zomervakantie inluiden

Reistips

 
Nog heel even wachten en dan begint de zomervakantie. Even geen school, geen werk en vooral geen gehaast. Ga je op vakantie dit jaar, dan wil je natuurlijk dat alles goed geregeld is. vaak schieten juist de kleine dingen er bij in, omdat je zo vlak voor de vakantie nog met tal van andere zaken bezig bent. In dit artikel vertellen wij je wat je moet doen, om goed voorbereid de zomervakantie in te gaan.

Rond je werkzaamheden af

Het laatste wat je wil, is dat je tijdens je vakantie nog bezig moet zijn met je werk. Werk je binnen een bedrijf, dan is het een kwestie van je takenlijst afwerken en eventuele andere klussen door te zetten naar je collega’s. Ben je echter zzp’er, dan is dit vaak wat lastiger. Je bent dan toch gauw geneigd je laptop mee te nemen om toch nog even te werken als de kinderen in het zwembad liggen. Zorg ervoor dat je al je werkzaamheden hebt afgerond voordat de vakantie begint, of dat je dit hebt doorgezet naar een ander. Aan het einde van je laatste werkdag zet je de notificaties van je zakelijke e-mail uit, en je zakelijke telefoon gaat in de la. Op deze manier ben je ook echt bezig met je vakantie, en kun je het werk even loslaten.

Zorg dat alle papieren voor de zomervakantie in orde zijn

Heb je geboekt, dan doe je er goed aan deze papieren allemaal uit te printen en in je tas te stoppen. Daarnaast moeten natuurlijk ook de paspoorten in de tas terechtkomen. Kijk de vervaldatum van je paspoort goed na, want er zijn plekken waar je alleen naartoe mag als je paspoort nog minimaal een halfjaar geldig is. reis je met je eigen auto, dan is het ook belangrijk dat je hiervan alle papieren en pasjes bij de hand hebt. Kijk ook de eventuele medicatie van jou en je huisgenoten na. Paracetamol mag je gewoon meenemen, maar is er iemand binnen het gezien die medicatie heeft voor bijvoorbeeld ADHD? Dan moet hier een Schengenverklaring voor worden aangevraagd. Ook een hele belangrijke om over na te denken, is het afsluiten van de reisverzekering. Je denkt waarschijnlijk dat het jou nooit gebeurt dat je bagage kwijtraakt, of dat je in het ziekenhuis terechtkomt in het buitenland. Toch zitten dit soort ongelukken vaak in kleine hoekjes, en een reisverzekering kan je hierbij helpen. Ditzelfde geldt trouwens voor de annuleringsverzekering. Stel dat je ziek wordt een dag voor vertrek, of dat je zoon zijn enkel breekt. De vakantie zou dan uitgesteld of geannuleerd moeten worden. Met een verzekering hiervoor is jouw reis gedekt.