The Giraffe Manor: bijzonder safari hotel in Kenia

Bijzonder

Geen reacties Reageer

 

Als je in een bijzonder land als Kenia bent, dan wil je ook wel in een unieke accommodatie overnachten. Veel specialer dan The Giraffe Manor, net buiten Nairobi, vind je niet. Giraffen mogen hier namelijk gewoon aanschuiven bij het ontbijt.

The Giraffe Manor kent een boeiende geschiedenis. In 1932 opende het landhuis om als uitvalsbasis te dienen voor jagers. Dat veranderde in 1974. In dat jaar kocht Jock Leslie-Melville het pand en ging er samen met zijn Amerikaanse vrouw Betty wonen. Aangezien ze het dreigende uitsterven van de Rothschild Giraffe aan het hart ging besloten ze om twee van dit soort giraffen te kopen en op te vangen in hun immense tuin. Daarop richtten ze The African Fund for Endangered Wildlife (AFEW) op en openden een educatiecentrum op hun landgoed.

giraffe-manor-kenia-1

In 1983 trokken Rick Anderson, de zoon van Betty uit haar eerste huwelijk, en zijn vrouw Bryony bij ze in. Zij namen het initiatief om het pand voor bezoekers open te stellen en zo ontstond een klein hotel. Nadat Jock een jaar later overleed keerde Betty terug naar de Verenigde Staten en kregen Rick en Bryony de leiding over het landgoed. Om de gasten een unieke ervaring te bieden besloot het stel dat gasten de giraffen mochten voeren. En niet van achter een hek, maar gewoon vanaf de tafel in de ontbijtzaal, vanuit de slaapkamer en in de deuropening van het hotel. Er zijn weinig hotels in de wereld waar je nog bijzonderder gasten bij het ontbijt hebt als in dit bijzondere hotel in Kenia. Tegenwoordig leven er elf giraffen op het landgoed. Het prachtige uitzicht op de Kilimanjaro krijg je er gratis bij.

Het hotel bezit slechts tien slaapkamers en de opbrengsten van de overnachtingen gaan volledig naar het goede doel: The African Fund for Endangered Wildlife. The Giraffe Manor ligt op slechts 30 minuten rijden vanaf de luchthaven van hoofdstad Nairobi. 

Meer info: The Giraffe Manor

giraffe-manor-kenia-2

giraffe-manor-kenia-3

Foto's: The Giraffe Manor

Foto’s: The Giraffe Manor

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *