Foto’s maken op vakantie maakt gelukkiger

Reisnieuws

Geen reacties Reageer

 

Ga je deze zomer op vakantie? Vergeet dan niet om je fototoestel mee te nemen. Als je foto’s maakt tijdens je vakantie zul je je namelijk gelukkiger voelen. Dat blijkt uit onderzoek van docent Ondrej Mitas en studenten van de academische opleiding ‘Bachelor of Science Tourism’ van NHTV Breda en Wageningen University.

Uit het onderzoek ‘The Effects of Photography on Tourists’ Hapiness’ blijkt dat een combinatie van veel foto’s maken tijdens de vakantie en het belang hechten aan deze activiteit bijdragen aan positieve emoties en bijdragen aan geluk. Voor het onderzoek werden 417 enquêtes afgenomen op drie verschillende locaties in Nederland (Kinderdijk, Scheveningen en Amsterdam), werd het fotografiegedrag van de respondenten ter plekke geobserveerd en werden toeristen geïnterviewd.

Een belangrijke bevinding in het onderzoek is dat toeristen vooral positieve emoties uiten op het moment dat fotografie een onderdeel van sociale interacties was (zoals samen op de foto gaan en het bekijken van de foto). Deze positieve relatie tussen fotografie en geluk is minder zodra de reiziger het gevoel heeft dat het nemen van foto’s van hem als toerist verwacht wordt.

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *