Fietsvakanties: ontdek de wereld op uw trappers

Reistips

Geen reacties Reageer

 

Zorgeloos door een wonderschoon landschap fietsen en een zijn met de natuur, lokale gebruiken oppikken en verborgen vakantieparels ontdekken…als dit u als muziek in de oren klinkt, is het zeer de moeite waard om eens te kijken naar het aanbod van verschillende fietsvakanties! Het mooie van een fijne fietsvakantie is dat uw verblijf, ontbijt en bagagevervoer zijn geregeld en dat u ten volle kunt genieten van alles om u heen terwijl u door het landschap fietst.

 

Fietsvakanties voor elke gesteldheid

Belangrijk om te bepalen voordat u kiest voor een fietsvakantie, is hoeveel u lichamelijk aankunt. Sommige routes vereisen dat de fietser geoefend is, zoals het geval bij deze fietsroute in Umbrië. Hier gaat het om een warme omgeving, heuvelachtig tot bergachtig landschap en wisselende kwaliteit wegdek. Andere fietstochten zijn over het algemeen goed te doen voor elke fietser vanwege een vlakker terrein. Zo is de route van Passau naar Wenen echt een aanrader voor geoefende en minder geoefende fietsers.

Fietsvakanties in Nederland

Wist u dat Nederland heel uiteenlopende fietsroutes kent? Elke route daagt u uit om uw eigen land nóg beter te leren kennen. Steeds meer mensen kiezen voor een fietsvakantie in Nederland. Denk bijvoorbeeld aan de textielroute rondom Enschede waarbij u zowel de stad Enschede en haar geschiedenis leert kennen als het Twentse landschap leert kennen. Ook een aanrader is de echte fietsklassieker van Nederland: de route Rond de Zuiderzee. Tijdens deze fietsreis fietst u langs de oevers van het IJsselmeer en komt u door pittoreske steden als Hindeloopen, Volendam en Harderwijk. Een hoogtepunt tijdens deze tocht is de overtocht per boot van Enkhuizen naar Stavoren. Heerlijk uitwaaien op het water! Kortom: ook in Nederland valt nog zoveel te ontdekken op de fiets!

Fietsvakanties in Europa

Hoewel veel mensen tegenwoordig reizen boeken ver buiten Europa, lijkt de wonderschone natuur van Europa soms vergeten te worden. Dat is opvallend! Vooral omdat Europa eigenlijk alles biedt wat een natuurliefhebber zoekt: van de hoogste bergtoppen in de Alpen tot de meest uitgestrekte weides in Duitsland en van lieflijke, groene heuvels in Hongarije tot turquoisegekleurde rivieren in Slovenië. Nieuwsgierig naar de meest bijzondere tochten in Europa? Bekijk deze website, droom even weg bij alle mooie beelden en ontdek hoe andere reizigers de tochten hebben beleefd.

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *