4 tips voor een fietsvakantie in de zomer

Reistips

Geen reacties Reageer

 

Steeds vaker gaan mensen met de fiets op vakantie in de zomer. Lekker op twee wielen Europa door. Of verder nog zelfs, voor de échte fanatiekelingen. Eén ding is zeker: een fietsvakantie is leuk, gezond en avontuurlijk.

Ga je deze zomer voor het eerst met de fiets op pad? Weet dan goed waar je aan begint… een fietsvakantie is superleuk, maar het is absoluut wat anders dan het stukje fietsen dat je dagelijks doet. Wij helpen je op weg.

De mogelijkheden

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden voor een fietsvakantie. Zoveel dat je misschien door de bomen het bos niet meer ziet. Wil je lang of kort weg? Wil je lange afstanden fietsen, of heel vaak pauze houden tussendoor? Ga je met een groep of met één fietsmaatje? Plan in ieder geval héél goed je route, en boek eventueel (zéker als je in het hoogseizoen gaat) alvast hotels waarin je tijdens de reis wilt overnachten.

Wil je kiezen tussen kant-en-klare fietsroutes, inclusief nachtverblijven en tussenstops? Bekijk dan eens de fietsreizenwebsite fietsrelax.nl.

Zorg voor een goede, goed voorbereide fiets

Naast jijzelf gaat ook je fiets een pittige, actieve zomer tegemoet. Zorg daarom dat alles piekfijn in orde is. Ga je met je wielrenfiets? Bedenk dat goed waar je je bagage laat. Ga je met een elektrische fiets? Zorg dan dat je op tijd een accu-oplaadpunt bereikt in je tocht.

Zorg daarnaast voor goede banden, een ketting die netjes op spanning staat en een zadel waar je geen pijnlijke billen van krijgt. Wil je helemaal op-en-top voorbereid zijn? Breng je trouwe tweewieler dan voor een grote beurt naar de fietsenmaker voor je aan je vakantie begint.

De mooiste fietsvakantielanden

Je kan het zo gek maken als je wilt… via Frankrijk, Spanje en Luxemburg naar Portugal? Kan. Op de bonnefooi door de Belgische Ardennen cruisen? Kan. Voor inspiratie vind je hieronder de vijf mooiste fietsvakantiebestemmingen:

1. Nederland
2. Frankrijk (Alpen)
3. Duitsland
4. België (Ardennen)
5. Italië (Toscane)

SNP Fietsvakanties

Wees goed voorbereid op de tocht

Ga niet van huis voor je overal aan hebt gedacht. Heb je al je kampeer bij je? Heb je een reisverzekering afgesloten? Heb je goede regenkleding bij? Ken je alle fietsregels van het land waar je heen fietst? Zijn de weersvoorspellingen gunstig genoeg om de tocht te beginnen? Zorg ook altijd dat je goed bent voorbereid op pech onderweg. Neem in ieder geval een bandenreparatieset, een pompje, een verstelbare steeksleutel, een kettingpons, een set imbussleutels en een multifunctionele tang mee. Mocht er wat fout gaan, dan zul je ons dankbaar zijn voor de tip… Fijne vakantie!

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *