Ezelopvang op Bonaire

Bijzonder

Geen reacties Reageer

 

In de 17e eeuw zetten de Spanjaarden voet aan wal op Bonaire. Om het werk in de Caribische zon iets dragelijker te maken werden ezels ingezet. Moderne voertuigen maakten de ezels op den duur echter overbodig. Donkey Sanctuary Bonaire vangt de verweesde ezels nu op.

Donkey Sanctuary Bonaire is in 1993 opgericht door een Nederlands stel om de zieke, verwaarloosde, mishandelde en verweesde ezels op het eiland op te vangen. Lange tijd gebruikten de Spaanjaarden de nimmer protesterende beesten om goederen en mensen te vervoeren op Bonaire. Toen moderne voertuigen de ezels overbodig maakten, werden ze zonder pardon aan hun lot overgelaten. Door de enorme droogte op het eiland gingen veel ezels dood door uitdroging en honger. Ook werden veel ezels aangereden. Omdat de inwoners van Bonaire gewend waren geraakt aan de loslopende dieren keek niemand op of om als een ezel op sterven na dood langs de weg lag.

Dat veranderde in 1993 toen Marina Melis en haar echtgenoot Ed Koopman zich het lot van de ezels aantrok. Ze besloten een opvanghuis voor de dieren op te richten om zo de zieke en verwaarloosde ezels te kunnen opvangen. Op dit moment leven meer dan 400 ezels in Donkey Sanctuary Bonaire en geeft het Nederlandse stel voorlichting over de leefwereld van ezels aan de eilandbewoners, op scholen en aan toeristen.

donkey-sanctuary-bonaire

Ezelopvang op Bonaire bezoeken

Het is mogelijk Donkey Sanctuary Bonaire te bezoeken. In het park krijg je voorlichting over de opvang van de ezels en kun je in je eigen auto in het grote park tussen de honderden dieren rijden. De ezels komen graag naar de auto toe en steken hun snuiten door het autoraam naar binnen, in de hoop dat er iets lekkers voor ze is meegebracht. Kom je niet met de auto, dan is het ook mogelijk om de zorgweide te voet te betreden. Hier tref je veulentjes en ezels die extra zorg nodig hebben.

Hoe kom je er?

Bonaire is een eiland in het Caribisch gebied en een bijzondere gemeente van Nederland. Tot 2010 was Bonaire onderdeel van de Nederlandse Antillen, dat toen werd opgeheven. Bonaire ligt ten oosten van Curacao en Aruba en ten noorden van het Zuid-Amerikaanse Venezuela.

Het eiland is alleen over water of door de lucht te bereiken. De meeste mensen bezoeken Bonaire middels een zogeheten pakketreis (hotel+vlucht). 

Reizen en vliegtickets Bonaire

Er gaan wekelijks rechtstreekse en indirecte vluchten vanuit Nederland naar Bonaire. Een aantal airlines vliegen vanuit Amsterdam naar het Caribische eiland. Kijk voor de goedkoopste vliegtickets naar Bonaire op World Ticket Center. Of boek je vliegticket direct bij TUI.nl. Zij vliegen rechtstreeks naar Bonaire.

Ga je op vakantie naar Bonaire, dan is een volledige reis waarbij je een vlucht, hotel en in sommige gevallen autohuur in één keer boekt voordeliger. Kijk voor vakanties naar Bonaire op de websites van TUI.nl, Kras.nl en FOX Vakanties.

Meer informatie

Bezoek de website van Donkey Sanctuary Bonaire voor meer informatie over de ezelopvang op Bonaire. Voor reisinformatie over het eiland ga je naar onze speciale bestemmingspagina over Bonaire.

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *