Een avontuurlijke zomervakantie: denk out-of-the-box

Reistips

 

De zomervakantie: massaal bewegen we ons elk jaar weer richting de Spaanse Costa en de Franse kust. Maar dit hebben we nu wel gezien. Zoek voor dit jaar nog, of volgend jaar, iets anders en iets onvergetelijks. Iets wat nog lang zal nazinderen in je herinneringen. Hier zijn vijf unieke en out-of-the-box zomervakanties die je gegarandeerd niet snel zult vergeten!

Motorvakantie door de Schotse Hooglanden

Voel de vrijheid terwijl je met je motor door de adembenemende landschappen van Schotland rijdt. Kronkelende wegen leiden je langs eeuwenoude kastelen, mysterieuze meren en ruige bergen.

Tip: Vergeet niet de North Coast 500-route, vaak beschreven als de Schotse Route 66!

Fietsen over de ViaRhôna in Frankrijk

Stap op je fiets en volg deze 815 km lange route die loopt van het Zwitserse Meer van Genève tot aan de Franse Middellandse Zeekust bij Port-Saint-Louis-du-Rhône. Onderweg geniet je van; 

  • Wijngaarden van de Côtes du Rhône
  • Historische steden als Lyon en Avignon
  • De indrukwekkende Camargue, met zijn wilde paarden en flamingo’s

Eilandhoppen in Griekenland met een boot

Laat de populaire eilanden even voor wat ze zijn en ontdek minder bekende pareltjes zoals Skopelos of Naxos. Voel de wind door je haren terwijl je van eiland naar eiland vaart, en dompel jezelf onder in de lokale cultuur.

Wandeltocht langs de Noorse fjorden

Noorwegen staat bekend om zijn indrukwekkende fjorden. Trek je wandelschoenen aan en kies voor een tocht langs deze natuurwonderen. Onderweg kampeer je in de vrije natuur en geniet je van panoramische uitzichten.

Slapen onder de sterren in de Sahara

Een kamelentocht door de uitgestrekte zandvlakten van de Sahara is een ervaring op zich. Maar wat als je de nacht doorbrengt onder een sterrenhemel die je nog nooit eerder hebt gezien? Een magische ervaring gegarandeerd.

Stap uit je comfortzone en pak je spullen in! Een goede voorbereiding is het halve werk en hierdoor kun je optimaal genieten op de bestemming. Zorg voor een goede motorhelm voor je tocht door Schotland en loop je wandelschoenen in voor je wandelvakantie in Noorwegen. Deze zomer wordt er één voor in de boeken. Avontuur wacht op je!