Dit zijn de beste fietsmerken om mee rond te reizen

Reistips

 
Welk fietsmerk het beste is om mee rond te reizen is afhankelijk van hoe vaak én waar je er mee wilt gaan fietsen. Elk fietsmerk heeft nou eenmaal bepaalde eigenschappen. Om te bepalen wat het beste fietsmerk voor jou is moet je jezelf vragen stellen:
  • Ga je ermee door de stad rijden of fiets je liever offroad? Een mountainbike heeft bijvoorbeeld geen spatborden en ook geen bagagedrager en is dus zeker niet geschikt om dagelijks mee naar het werk of school te fietsen.
  • Gebruik je jouw fiets het meest voor het maken van fietstochten of een lange trektocht?
  • Wil je een ‘gewone’ fiets en hoeveel versnellingen en wat voor een soort remmen wil je dan?
  • Wil je liever een elektrische fiets? En welk soort motor is dan het meest geschikt?
  • Ga je eerst met de auto op pad om daarna, in een andere streek te gaan fietsen? Dan is ook het gewicht van de fiets belangrijk.

Fietsmerk dat is ontworpen en gemaakt door gepassioneerde fietsers

Je vindt een uitgebreid assortiment FOCUS fietsen bij Bikester. Het FOCUS fietsmerk is ontstaan door een groep enthousiaste fietsers die daarvoor zelf fietsen zijn gaan ontwikkelen en maken. Daarvoor gebruiken ze alleen de beste productiemethoden en de modernste technieken waardoor de fietsen geschikt zijn voor iedereen die wil fietsen. Wil je eerst wat inspiratie opdoen kijk dan eens op de website van Bikester. Hier vind je alle informatie over elektrische mountainbikes, racefietsen, stadsfietsen, hybride fietsen en trekking fietsen. FOCUS fietsen zijn gebouwd om de zwaarste wegen en paden te kunnen berijden en om de best mogelijke prestaties te bieden.

Welke fiets past bij jou?

Zoals gezegd zijn er vele soorten fietsmerken waar je uit kunt kiezen. Welke fietsmerk bij jou past, is afhankelijk waarvoor je de fiets gaat gebruiken. De meeste mensen kopen een fiets om de afstand tussen woon en werk af te leggen. Zeker met de huidige benzineprijzen is fietsen een stuk goedkoper, maar ook gezonder en in de meeste gevallen ook sneller. Bedenk dat een fiets met naafversnelling of riemaandrijving dan wat duurder is, maar het zorgt ook voor minder pech en onderhoud. Met een elektrische stadsfiets kun je langere afstanden afleggen. Je kunt bij een elektrische stadsfiets kiezen uit een voorwiel- midden- of achterwiel motor. Hierbij is een fiets voorzien van een voorwielmotor het goedkoopste. De middenmotor is krachtiger en de fiets met midden motor is ook stabieler en daardoor veiliger. Ben je een fervente fietser? Dan is een pedelec of speedbike mogelijk iets voor jou.

Met de fiets op vakantie

Steeds vaker nemen we de fiets mee op vakantie. Dan is het gewicht van de fiets ook belangrijk. Zorg er dan ook allereerst voor dat je een fietsendrager hebt of koopt die geschikt is voor je fiets(en). Controleer ook of de kogeldruk, bij gebruik van een fietsendrager, niet wordt overschreden. Het gewicht van de fietsendrager inclusief één of twee fietsen kan aardig oplopen. Haal, voor je de fietsen op een fietsdrager plaatst, de accu, fietstassen en fietsmanden van de fiets. Dat scheelt in gewicht. Als je een nieuwe fiets gaat kopen en je wilt deze mee nemen op vakantie let dan ook op het gewicht van de fiets.