Kijkje in cockpit bij Corendon met Google Street View

Bijzonder

Geen reacties Reageer

 

Altijd al eens een kijkje willen nemen in de cockpit van een Boeing 737? Corendon Dutch Airlines is de eerste Europese luchtvaartmaatschappij waarbij je met Google Street View door het vliegtuig kunt wandelen, tot in de cockpit.

De Street View van Google is zo populair dat het bedrijf met het idee kwam om ook eens foto’s in een vliegtuig te maken. Eerder maakte het ook al beelden in musea, stadions en onlangs nog in de Burj Khalifa in Dubai, het hoogste gebouw ter wereld. Corendon is de eerste Europese luchtvaartmaatschappij met unieke Street View beelden. De Boeing 737/800, waar Google de beelden heeft gemaakt, beschikt over 189 stoelen en heeft een lengte van 38 meter en een spanwijdte van 36 meter. Het toestel kan tot maximaal 4800 kilometer vliegen.

Michiel Meijer, CCO van Corendon Dutch Airlines: “Wij krijgen vaak de vraag van klanten of ze een kijkje mogen nemen in één van onze vliegtuigen, voornamelijk in de cockpit, en dat hebben wij nu mogelijk gemaakt. Tot voor kort bood Google Street View enkel de mogelijkheid tot rondwandelen in straten, musea, stadions en publieke ruimtes, maar vanaf nu kan dat ook binnen in een van onze vliegtuigen. Wij bieden niet alleen vliegtuigfans, maar ook klanten en nieuwsgierigen op deze manier een interactieve, virtuele tour met panoramische foto’s van 360 graden.”


Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *