Het Chinese Nieuwjaar in Hongkong

Reisnieuws

Geen reacties Reageer

 

Het Westerse Nieuwjaar is inmiddels achter de rug, maar het Chinese Nieuwjaar staat alweer voor de deur. Rondom de viering van de jaarwisseling worden in Hongkong talloze festiviteiten georganiseerd tussen 31 januari en 14 februari.

Op 31 januari viert de Chinese gemeenschap overal ter wereld weer één groot feest. Dit jaar ter ere van het jaar van het paard. Ook in Hongkong wordt dit uitgebreid gevierd en nergens anders is dit bruisende feest toegankelijker dan in deze wereldstad. Bijvoorbeeld door de kleurrijke optocht met praalwagens in Tsim Sha Tsui op 31 januari (om 20.00 uur) en de spectaculaire vuurwerkshow in Victoria Harbour op Nieuwjaarsdag 1 februari om 20.00 uur. 

vuurwerk-nieuwjaar-hongkong

Het jaar van het paard

In tegenstelling tot de Westerse kalender waarbij onze sterrenbeelden zijn gekoppeld aan een maand geldt volgens de Chinese kalender het geboortejaar als leidraad voor het sterrenbeeld en die zijn gebaseerd op de Chinese dierenriem. 2014 is het jaar van het paard en dit is duidelijk terug te zien in de versieringen op de straten van Hongkong.

Mensen geboren in dit jaar – maar ook in de andere jaren van het paard zoals 1906, 1819, 1930, 1942, 1954, 1966, 1978, 1990 en 2002 – hebben een karakteromschrijving die luidt als volgt: elegant, loyaal, intuïtief, vrijdenkend, populair, sexy, extravert en leergierig, maar ook egocentrisch, onvoorspelbaar en onbevreesd.

Op www.discoverhongkong.com vind je een overzicht van de nieuwjaarsfestiviteiten. Een bezoek aan Hongkong hoeft niet duur te zijn. Er zijn namelijk regelmatig goede aanbiedingen op vliegtickets naar Hongkong.

parade-hongkong-nieuwjaar

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *