De opkomst van Çeşme

Reisnieuws

Geen reacties Reageer

 

Overvolle stranden en grootschalige hotels zijn niet aan iedereen besteed. Velen zullen deze beelden in hun hoofd hebben bij het denken aan een vakantie aan de Turkse kust. Er zijn echter genoeg regio’s en vakantieoorden in Turkije waar geen massatoerisme is.

Het in het westen van Turkije gelegen Çeşme is al sinds jaar en dag een toeristische trekpleister voor de bewoners van de grotere stad Izmir. De welgestelde inwoners van Izmir hadden hier namelijk hun vakantiehuizen. Tegenwoordig begint Çeşme meer bekend te worden als vakantieoord bij zowel de Turkse als de buitenlandse toeristen. Na de renovatie van zowel de jachthaven als de infrastructuur rond de stad weten toeristen Çeşme beter en sneller te vinden. Echter houdt het lokale bestuur van Çeşme, in tegenstelling tot andere Turkse badplaatsen, wel rekening met de Turkse authenticiteit. Hierdoor zijn er geen kasten van hotels te vinden, maar eerder kleinschalige hotels. Voorbeelden van het soort hotels die u in de buurt van Çeşme kan vinden zijn Premier Solto en Hotel Mi Playa.

De beste periode voor een vakantie naar Çeşme is tussen mei en oktober. De neerslag is in deze periode zeer gering en met een gemiddelde temperatuur van boven de twintig graden overdag is het weer hier zeer aangenaam. De zomers zijn in deze regio net iets minder warm dan aan de westkust van Turkije. Hierdoor is het op de stranden goed vertoeven, Çeşme is niet voor niets erg in trek bij windsurfers en andere watersportliefhebbers. De combinatie van mooie zandstranden en helder water maakt het ook ideaal voor degene die liever helemaal niets doet op vakantie en lekker van de zon wil genieten. Ondanks het feit dat massatoerisme in deze regio nog geen voet aan de grond heeft zijn er aan de stranden genoeg café’s, restaurants en aanbieders van een groot aantal watersporten zoals bijvoorbeeld jetskiën en waterskiën.

Foto: Nondenim

Foto: Nondenim

In de nabije omgeving van Çeşme is ook genoeg te doen. In het hoogseizoen kunt u bijvoorbeeld met een boot een uitstapje maken naar het Griekse eiland Chios. Daarnaast zijn er enkele plekken waar opgravingen te vinden zijn. Zo zijn bijvoorbeeld de opgravingen van Erythrai en Klazomenai zeker het bezoeken waard. Een van de drukstbezochte bezienswaardigheden van Çeşme zelf zijn de zwavelhoudende warmtebronnen die zich daar bevinden.

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *