Carnaval in het buitenland vieren

Reistips

1 Reactie Reageer

 

Vooral in het zuiden van Nederland kijken ze er ieder jaar reikhalzend naar uit: carnaval. Tijdens deze periode ligt het dagelijkse leven even op z’n gat. Maar carnaval wordt natuurlijk niet alleen in Nederland gevierd. Ook in het buitenland wordt groots uitgepakt. De leukste carnavalssteden!

Niet alleen in Nederland weet men hoe je een goed feestje bouwt, ook elders in de wereld wordt van alles uit de kast getrokken om de vooravond van het vasten te vieren. Het bekendste carnavalsfeest buiten onze landsgrenzen vindt ongetwijfeld in Rio plaatst. Omdat een bezoek aan Rio de Janeiro niet voor iedereen is weggelegd hebben we naast Rio nog een paar Europese steden uitgelicht waar je het beste carnaval kunt vieren.

Keulen (Duitsland)

Carnaval in Keulen. Het is als Sinterklaas en Nederland. Keulen mag zich met trots de carnavalshoofdstad van West-Europa noemen (alleen Tenerife pakt groter uit). Het centrum van de stad is tijdens het ‘Karneval’ volledig versierd, er is live muziek en schoolkinderen houden optochten. De grootste optocht vindt plaats op carnavalsmaandag. De Rosenmontagszug, zoals de officiële optocht heet en de grootste van Europa is, vangt aan om 10.30 uur om gaat vrijwel door de hele binnenstad.

logo-backpackGoedkope treintickets naar Keulen

logo-hotelsHotels in Keulen

rijn-keulen-avond

Basel (Zwitserland)

Voor de beste carnaval en het grootste volksfeest van Zwitserland ga je naar Basel. Tijdens de driedaagse Fasnacht, zoals het carnaval daar heet, loopt de hele stad uit om zich helemaal vol te laten lopen en naar de optochten te kijken. Het carnaval in Basel begint op de maandag na Aswoensdag om 04.00 uur en wordt 72 uur later, op donderdagochtend om 04.00 uur, feestelijk afgesloten. Als jij een keer carnaval in Basel hebt gevierd, zul je nooit meer beweren dat Zwitsers een nuchter volk zijn.

logo-vliegticketsGoedkope vliegtickets naar Basel

logo-hotelsHotels in Basel

Foto: John Gow

Foto: John Gow

Nice (Frankrijk)

Carnaval is het grootste jaarlijkse evenement van Nice. In tegenstelling tot veel andere Europese steden duurt carnaval in de Zuid-Franse badplaats niet drie dagen, maar ongeveer drie weken. Het openingsfeest is meestal in februari en de sluitingsceremonie, in de vorm van een lichtparade, is begin maart. Tijdens deze drie weken kun je bijna dagelijks festiviteiten bijwonen. De grote publiekstrekkers van het carnaval in Nice zijn de bloemencorso’s en de grote optochten.

logo-vliegticketsGoedkope vliegtickets naar Nice

logo-hotelsHotels in Nice

Venetië (Italië)

‘Carnevale’ in Venetië is met niets te vergelijken. Houd je van mooie kostuums, dan moet je tijdens carnaval zeker eens een kijkje nemen in deze Italiaanse stad. Carnaval in Venetië duurt meestal 10 tot 12 dagen en eindigt de dag voor Aswoensdag. Wil je dit jaarlijkse evenement bijwonen, dan moet je niet te lang wachten met het boeken van je hotelkamer. Honderdduizenden mensen trekken dan namelijk naar Venetië. Het San Marcoplein is het hart van het Carnevale, maar ook in de rest van de stad zijn tal van festiviteiten. Het carnaval wordt afgesloten met een grote vuurwerkshow.

logo-vliegticketsGoedkope vliegtickets naar Venetië

logo-hotelsHotels in Venetië

carnaval-venetie

Stedentrips

Madeira (Portugal)

Ook op het Portugese eiland Madeira kijken veel mensen jaarlijks reikhalzend uit naar het carnaval, dat een Caribisch karakter heeft. Carnaval in Funchal, de hoofdstad van Madeira, begint op de laatste vrijdag voor Aswoensdag en eindigt op de dinsdag erna. Op het eiland zijn vele carnavalsverenigingen die een jaar lang voorbereidingen treffen op dit vijfdaagse evenement. Dat komt tot uiting tijdens de grote carnavalsoptocht, die op vrijdagavond wordt gehouden. Het hele eiland trekt dan naar de hoofdstad om naar de kleurrijke optocht te kijken.

logo-vliegticketsGoedkope vliegtickets naar Madeira

logo-hotelsHotels in Funchal

carnaval-madeira

Tenerife (Spanje)

Het grootste carnaval van Europa, en na Rio de Janeiro de grootste ter wereld, vind je op Tenerife. In Santa Cruz de Tenerife, de hoofdstad van het Canarische eiland, vindt carnaval jaarlijks plaats tijdens de 10 tot 14 dagen voor Aswoensdag. Tijdens het carnaval op Tenerife zie je de mooiste kostuums en nodige Latijns-Amerikaanse invloeden. De festiviteiten beginnen met een grote openingsoptocht, waarna een lange periode met veel feesten volgt.

logo-vliegticketsGoedkope vliegtickets naar Tenerife

logo-hotelsHotels in Santa Cruz de Tenerife

Rio de Janeiro (Brazilië)

Tot slot Rio. Want uiteraard mag Rio de Janeiro in dit lijstje niet ontbreken. Het grote carnavalsfeest duurt vier dagen en eindigt de dag voor Aswoensdag. Het carnaval wordt grotendeels georganiseerd door de inwoners van de favela’s. Het absolute hoogtepunt van het carnaval in Rio de Janeiro zijn de parades. Deze worden in de Sambadrome gehouden, een 700 meter lang stuk van de Rua Marquês de Sapucaí. Speciaal voor de optochten worden er tribunes langs de weg geplaatst.

logo-vliegticketsGoedkope vliegtickets naar Rio de Janeiro

logo-hotelsHotels in Rio de Janeiro

  1. Daan schreef:

    Goede informatie hoor, ik heb er veel van kunnen oppikken.Bedankt nog

    Doei

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *