Bijzondere ontmoetingen in Sri Lanka

Bijzonder

Geen reacties Reageer

 

Sri Lanka heeft de perfecte combinatie van allerlei vakantie-ingrediënten: tempels en Boeddha’s voor een dosis cultuur, palmstranden en theevelden voor je natuur-fix en heerlijke curries en fruitsappen voor de culinaire genieter.

Tel daarbij op een supervriendelijke lokale bevolking en je hebt de ideale mix voor een onvergetelijke reis. Vooral de ontmoetingen onderweg hebben op ons indruk gemaakt; op die manier leer je een land toch wat beter kennen dan als je alleen de reisgids leest en foto’s maakt van een afstandje. We nemen je mee naar vier van onze meest bijzondere ontmoetingen in Sri Lanka.

Theepluksters in het groene hart van het land

In het groene hart van het eiland ligt het charmante Engelse stadje Nuwara Eliya. Wie vanuit Kandy richting het zuiden rijdt, ziet al snel de eerste theevelden opdoemen die als een glooiende, groene deken tegen de heuvels aanliggen. Op de plantages zie je de pluksters ijverig aan het werk met grote balen thee op hun rug. Dit is waar de traditionele Ceylon-thee vandaan komt, waar de Engelsen zo dol op zijn. Bijzonder is het om oude Engelse theefabriek te bezoeken die nog steeds in gebruik is. Je ziet hier het hele proces, van eerste pluk tot eindproduct. In de theevelden troffen wij wat giechelende dames, die met de hand de blaadjes van de struik verwijderen en daarna in een mand naar de fabriek brengen. Met handen en voeten kregen we uitgelegd dat we zelf ook wel even wat blaadjes mochten plukken; dat lieten we ons natuurlijk geen twee keer zeggen.

sri-lanka-reis-natuur-theevelden

Leer een échte curry koken in een homestay

Het authentieke Sri Lanka ontdekten we in Kandy. In een kleurrijke tuin verscholen tussen bomen ligt een traditionele homestay, waar een Sri Lankaanse familie woont die ons met open armen ontving en in de watten legde. Ze vertelden ons enthousiast over vele traditionele gebruiken en we bleven drie nachten slapen in een van de bungalows op hun erf. We volgden er ook een Sri Lankaanse kookles: eerst deden we met de tuktuk inkopen op de markt en plukten we wat verse kruiden in de tuin. Daarna deelde de kokkin haar keukengeheimen met ons en bereidden we een curry boven het houtvuur. Heerlijk!

sri-lanka-reis-kandy-kookles

sri-lanka-reis-kandy-kookles-resultaat

Olifanten tijdens een jeepsafari

Bijzondere ontmoetingen hadden we in Sri Lanka niet alleen met mensen. In het zuiden van het land ligt het Yala National Park, bekend om haar grote verscheidenheid aan wilde dieren. Vooral olifanten komen hier in groten getale in het wild voor. Tijdens een jeepsafari spotten wij hier apen die door de bomen slingerden, grazende buffels en luierende krokodillen aan de waterkant. Maar het meest indrukwekkend waren absoluut de olifanten, die in een kudde een plons kwamen nemen in het meer. Wat een prachtige dieren zijn het toch! Om het safarigevoel compleet te maken, sliepen we in het Yala National Park in een echte canvastent, zodat we ons helemaal één voelden met de natuur. In slaap vallen met natuurgeluiden op de achtergrond, we waanden ons bijna even in Afrika.

sri-lanka-reis-olifant-safari

Bovenstaand artikel werd geschreven door Edith Huntink van Sri Lanka online, onderdeel van reisorganisatie Riksja Travel. Zin gekregen in je eigen rondreis? Bij Sri Lanka online stel je je eigen, individuele reis samen aan de hand van bouwstenen. De reisspecialisten kennen het land zelf goed. Als je je wensen doorgeeft, stellen ze een reis op maat samen. Of kies voor een individuele rondreis, waar al voor je gepuzzeld is.

Ben je in Sri Lanka geweest en wil je je ervaringen en tips met ons delen? Laat dan hieronder een reactie achter, dat vinden we leuk om te lezen!

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *