Op bezoek bij de kerstman in Lapland

Bijzonder

Geen reacties Reageer

 

In Nederland vieren we de kerstdagen voornamelijk thuis met de familie. Er zijn echter ook mensen die een bezoekje brengen aan de kerstman in Lapland. Want de ‘echte’ kerstman woont in Fins Lapland.

In het noorden van Finland, acht kilometer buiten het stadje Rovaniemi om precies te zijn, heeft de kerstman zijn eigen onderkomen. Daar, in Santa Claus Village, ontvangt de kerstman het hele jaar door fans die graag met hem op de foto gaan. Hoewel dit kerstdorp op het eerst gezicht erg commercieel is (en toegegeven, dat is het ook), is het een bezoekje wel degelijk waard.

In Santa Claus Village vind je naast de woning van de kerstman zelf ook tal van souvenirwinkeltjes, een heus postkantoor waar je ansichtkaarten kunt versturen met een stempel van de kerstman en rendieren waar je een tochtje mee kunt maken. In SantaPark, dat grotendeels onder de grond ligt, kunnen kinderen de elfen helpen met het inpakken van cadeautjes, kunnen ze broodjes bakken met de vrouw van de kerstman en is het mogelijk om een magisch tochtje in de arrenslee te maken.

rendieren-kerstman
Foto: Seven1Photo
Foto’s: Seven1Photo

Overnachten in Santa Claus Village

Het park bevindt zich op een bijzondere plek, namelijk precies op de noordpoolcirkel. De precieze plek van de poolcirkel wordt op de grond aangegeven. Voor veel mensen is dit de plek waar ze voor het eerst noordelijker dan de noordpoolcirkel komen en dus een populair fotomoment.

Maar het is ook mogelijk om in Santa Claus Village te overnachten. Dat kan in het nabijgelegen Santa Claus Holiday Village. Daar staan meerdere blokhutten met, naar Fins gebruik, uiteraard een eigen sauna. Het is echter de vraag of je de hele dag in de drukte wil zitten, want Santa Claus Village wordt druk bezocht in de winter. Handiger is het in dat geval om te overnachten in de nabijgelegen Lapland Hotel Ounasvaaran Chalets. Prachtige bungalows, van alle gemakken voorzien.

Georganiseerde Lapland reis

Wil jij ook naar Lapland, inclusief een bezoek aan Santa Claus Village? Neem dan eens een kijkje op Lapland.nl, de website van dé Lapland specialist Voigt Travel. Zij bieden heel veel reizen naar bestemmingen in Lapland aan. Waaronder Rovaniemi. Of kijk voor je Lapland reis bij TUI.nl.

Noorderlicht in Lapland met Voigt Travel

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *