Betaalbare zonvakanties erg populair

Reisnieuws

Geen reacties Reageer

 

Bijna 11 miljoen Nederlanders gaan de komende maanden een week of langer op vakantie. Dat zijn er 200.000 minder dan vorig jaar. Hiervan blijven ongeveer 3 miljoen mensen in Nederland. Nog altijd is Frankrijk de populairste bestemming buiten de landsgrenzen. 

Ook betaalbare zonzekere vakanties in Turkije, Griekenland en Spanje zijn erg in trek. Mensen zijn vooral naar de zon op zoek door het slechte voorjaar en de koude eerste zomermaanden. Buiten Europa blijft de Verenigde Staten de populairste bestemming, hoewel er minder mensen naartoe gaan. Andere populaire bestemmingen buiten Europa zijn dit jaar Indonesië, Canada, Curaçao en Thailand.

De favoriete accommodatie in eigen land is de bungalow, maar ook kamperen blijft onverminderd populair. In het buitenland gaan de vakantievierders het liefst naar een hotel. De populariteit van kamperen in het buitenland neemt iets toe, waarbij vooral de (sta-)caravan aan populariteit wint. Daar tegenover staat een lichte daling van het aantal geboekte hotelkamers.

Cruisevakanties populair

Voor cruisevakanties, vooral in Noord-Europa en rond de Middellandse Zee, is steeds meer belangstelling. Het cruisen lijkt definitief ontdekt te zijn door Nederlanders. Op het water genieten van de luxe en aan wal slenteren en shoppen in de mooiste wereldsteden.

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *