Het beste moment om een vliegticket te boeken

Budget

Geen reacties Reageer

 

Wat is het beste moment om je gewenste vlucht te boeken? Want iedereen wil het liefst voor een dubbeltje op de eerste rij zitten. De reiswebsite Cheap Air zocht het uit en kwam tot de conclusie dat je het ticket 54 dagen voor vertrek moet kopen.

Om tot deze ultieme tip te komen hield de Amerikaanse reissite het afgelopen jaar een grootschalig onderzoek. Data-analisten van de site controleerden maandenlang meer dan vier miljoen vluchtgegevens. Om uit te zoeken wat de beste dag is om een vlucht te boeken hielden ze de prijzen van vliegtickets bij vanaf 320 dagen voor vertrek tot een dag voor de vlucht.

Goedkoopste moment om vliegticket te boeken

De onderzoekers ontdekten dat exact 54 dagen voor vertrek het beste moment is om een zo goedkoop mogelijk vliegticket te vinden. Cheap Air benadrukt echter wel dat dit om 2013 gaat en dat dit een gemiddelde is. Het is dus zeker niet zo dat iedere vlucht dan het goedkoopste is. De exacte formule die luchtvaartmaatschappijen hanteren om de prijzen voor vliegtickets te bepalen blijft helaas geheim.

Voor populaire vluchten was 104 dagen van tevoren in 2013 de goedkoopste dag. In sommige gevallen loont het om zo vroeg mogelijk te boeken. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van aanbiedingen van de maatschappijen. Maar pas op, als je té vroeg boekt hebben airlines nog geen reden om de ticketprijzen omlaag te gooien. Dat doen ze pas zodra ze dien als het vliegtuig niet vol komt. Het blijft dan ook altijd een spelletje tussen de reiziger en de luchtvaartmaatschappij.

Last-minutes niet goedkoop

De tijd dat last-minute vliegtickets goedkoop waren lijkt voorbij. Dat je niet tot het laatste moment moet wachten om een goedkoop vliegticket te boeken blijkt wel uit de gegevens van de Amerikaanse reiswebsite. Sterker nog, de prijs van een vliegticket is één dag voor vertrek juist het hoogst. Twee dagen voor het opstijgen betaal je de tweede hoogste prijs en dat zakt steeds een beetje meer tot en met twee weken voor vertrek.

De beste vergelijkingssites

Ben je eenmaal aanbeland op het juiste moment om een vliegticket te boeken, dan is het alleen nog de kunst om de beste vergelijkingssites te gebruiken. Er zijn er immers zo veel. De 3 beste sites:

1. WTC.nl – World Ticket Center (de goedkoopste vliegtickets)
2. Vliegtickets.nl (korting met Air Miles)
3. Skyscanner.nl (het grootste aanbod van alle airlines)

WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *