De beste budget bestemmingen voor 2014

Reisnieuws

Geen reacties Reageer

 

Reisboekengigant Lonely Planet maakt ieder jaar een lijstje met de beste bestemmingen voor het komende jaar. Eerder publiceerden we de beste bestemmingen in 2014. Nu de tien beste budget bestemmingen voor 2014 volgens Lonely Planet.

Waar Lonely Planet voor haar lijstje met beste landen in 2014 een top 10 maakte, daar heeft het voor de beste budget bestemmingen geen ranglijst gemaakt. Gewoon een mooie lijst met heerlijke bestemmingen die bovendien ook nog eens erg goed betaalbaar zijn. Wat is jouw favoriet?

Griekse eilanden

Door de recente crisis in Griekenland hebben veel toeristen het land de rug toegekeerd. Om die toeristen terug te krijgen hebben veel hotels en resorts hun prijzen verlaagd. Deze prijsverlaging in combinatie met minder toeristen maken de Griekse eilanden uitermate aantrekkelijk in 2014.

Zakynthos. Foto: Dionisis

Zakynthos. Foto: Dionisis

De hiel van Italië

Een paar dagen in het noorden van Italië vertoeven en je bent blut. Hoe anders is dat in het zuidoosten. Daar waar je de mooiste stranden en de schattigste dorpjes van Italië vindt, is alles anders. Bovendien ga je voor het lekkerste eten in Italië naar dit gebied, volgens Lonely Planet. En nog erg betaalbaar ook.

Nicaragua

Costa Rica is mooi, maar ook behoorlijk duur. Neem dan Nicaragua. Dit land in Midden-Amerika heeft nog veel onontdekte plekjes en bovendien erg goedkoop. Met een schamele 15 euro per dag ben je al de koning te rijk. Niet voor niets nam Lonely Planet dit land ook al op in haar ‘beste landen van 2014’. 

Bulgarije

Een paar jaar geleden kon je in veel Oost-Europese steden nog voor een prikkie op een terras zitten. Maar die tijden zijn voorbij. Hoe anders is dat nog in Bulgarije. Niet alleen hoofdstad Sofia, maar ook Plovdiv en Varna zijn pareltjes. Altijd grauw in Bulgarije? Onzin! Met de Zwarte Zee is het in de zomer zelfs een heuse zonbestemming.

Het Rilaklooster. Foto: Fabrizio Pivari

Het Rilaklooster. Foto: Fabrizio Pivari

Portugal

Portugal een vreemde eend in de bijt? Niet volgens de reisboekengigant. Volgens onderzoek behoren Albufeira en de Algarve tot de goedkoopste bestemmingen voor een zomervakantie met het gezin. Maar ook in hoofdstad Lissabon kun je nog veel goedkope koffietentjes en andere leuke restaurants vinden. En vergeet niet het goedkope trammetje!

Fiji

Een eilandengroep aan de andere kant van de wereld op de budget lijst? Wel volgens Lonely Planet. De Fiji eilanden zijn wellicht niet zo goedkoop als enkele landen in Zuid-Oost Azië, maar je kunt er wel degelijk goedkoop backpacken. Mocht je dus in Australië zijn, denk dan eens aan een uitstapje naar dit paradijs en overnacht in een hangmat onder de sterrenhemel.

Mexico

Bezoek Mexico buiten de periodes dat Amerikanen schoolvakantie hebben en je zult er een heerlijke relaxte én goedkope tijd hebben. Vermijd alleen wel het massatoerisme en boek geen kamer in één van de vele resorts. Ga daarentegen naar Puerto Vallarta, waar je nog heerlijke laid-back stadjes kunt vinden en met 30 euro per dag wel klaar bent.

El Castillo in Tulum. Foto: Lauren

El Castillo in Tulum. Foto: Lauren

Karnataka, India

Karnataka? Juist, Karnataka. Deze streek ligt pal naast het toeristische Goa. Waar Goa in het hoogseizoen vol zit met backpackers, daar kun je in Karnataka nog heerlijk genieten van de rust en India. Bovendien heeft Karnataka net zulke mooie stranden, vissersdorpjes en resorts als Goa. Zonder dat je er handen vol geld kwijt bent.

Palawan, Filipijnen

Jungle rivieren, kalkstenen klippen en prachtige stranden. Je vindt het op het Filipijnse eiland Palawan, net als Puerto Princesa, St Paul’s Subterranean River National Park en de Bacuit Archipel. Hoewel dit eiland geen geheimen heeft, is het elke cent meer dan waard. Bovendien betaal je je er nog niet scheel aan entreegelden.

Ethiopië

Last, but (dus absoluut) not least is Ethiopië. Bij Afrika denken de meeste mensen in eerste instantie aan landen als Zuid-Afrika, Namibië, Kenia en Egypte. Hoewel die landen prachtig zijn, betaal je er meer dan in Ethiopië, waar je met 20 euro makkelijk de dag doorkomt. Inclusief alle bezienswaardigheden en uitstapjes.

De rotskerk van Lalibela. Foto: girlwonderful

De rotskerk van Lalibela. Foto: girlwonderful

Al deze bestemmingen worden verder uitgelicht in het boek Lonely Planet’s Best In Travel 2014. Bekijk hier een preview!

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *