ANWB: drukte in weekend door vakantieverkeer

Reisnieuws

Geen reacties Reageer

 

Op veel doorgaande routes in Europa wordt het komend weekend druk door vakantieverkeer. Dat voorspelt de ANWB. In Nederland beginnen de vakanties in de regio Midden, maar ook in Frankrijk, Duitsland en Zwitserland zal het druk op de weg zijn. 

Veel Fransen hebben vrij rond de nationale feestdag op zondag 14 juli en in Zwitserland wordt het dringen op de A2, aan beide kanten van de Sint-Gotthardtunnel. In Duitsland beginnen de schoolvakanties in de oostelijke deelstaten Sachsen, Sachsen-Anhalt en Thüringen. In het noorden van Duitsland is de grootste kans op files op de A1/A7 bij Hamburg.

Zaterdag is het extra druk op de Europese doorgaande wegen naar het zuiden. In Frankrijk zijn er knelpunten op de A1 (Lille richting Parijs), de A7 (Lyon-Orange) en de A10 richting Bordeaux en de wegen naar de kust.

Midden-Nederland

In Nederland is de regio Midden aan de beurt: daar begint vrijdag de vakantie voor het voortgezet onderwijs. Maar ondanks de uittocht van bijna een miljoen Nederlanders verwacht de ANWB vrijdag geen extra drukke avondspits. Op de A16 is er grote kans op files tussen Breda-Noord en richting Rotterdam bij het knooppunt Zonzeel. De geplande werkzaamheden op de A12 tussen Nieuwerbrug en Woerden gaan niet door.

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *