Angkor Wat nu ook op Google Street View

Bijzonder

Geen reacties Reageer

 

Het aantal bijzondere locaties in Google Street View neemt steeds verder toe. Goed nieuws voor geïnteresseerden die graag eens een kijkje nemen in Angkor Wat. Het tempelcomplex in Cambodja is op de gevoelige plaat gelegd door Google.

Angkor Wat is een hindoeïstische tempel in de Cambodjaanse provincie Siem Reap. De tempel is gebouwd tussen 1113 en 1145 en wordt beschouwd als het grootste religieuze bouwwerk ter wereld. Het volledige tempelcomplex, waar de tempel onderdeel van is, staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Dat het bouwwerk voor Cambodja van grote waarde is blijkt wel uit het feit dat Angkor Wat op de vlag van Cambodja staat. 

Google schoot eerder al panoramafoto’s op unieke plekken als de Burj Khalifa in Dubai en in een Boeing 737 van Corendon. Voor Angkor Wat maakte Google maar liefst 90.000 foto’s, waarvoor het ongeveer een jaar nodig had. Daarvoor werd zowel het beroemde autootje van Google Street View gebruikt, maar ook zogenoemde ‘Trekkers’, camera’s op rugzakken.

Wil jij het twaalfde-eeuwse tempelcomplex liever met je eigen ogen zien in Cambodja? Bij FOX Vakanties kun je een reis naar Angkor Wat boeken.

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *