Alle reizen naar Egypte ontraden

Reisnieuws

Geen reacties Reageer

 

Het nieuwe geweld dat in de Egyptische hoofdstad Caïro is losgebarsten is voor het Ministerie van Buitenlandse Zaken reden om het reisadvies aan te passen naar ‘Alle reizen naar Egypte met een andere bestemming dan de hotelresorts aan de Rode Zee en de Golf van Akaba worden ontraden.’

Op 8 juli 2013 kwamen tientallen mensen om het leven en raakten honderden mensen gewond bij geweld in Caïro. Er worden meer gewelddadige demonstraties in Caïro en overige delen van Egypte verwacht. Nederlanders die zich in Egypte bevinden, behalve de Nederlanders in de hotelresorts die zijn gelegen aan de kust van de Rode Zee en aan de Golf van Akaba wordt daarom geadviseerd te overwegen of hun verblijf nog langer noodzakelijk is. Indien voor verblijf wordt gekozen wordt aangeraden een laag profiel aan te houden, extra waakzaamheid te betrachten en de aanwijzingen van het leger en de politie strikt op te volgen.

Rode Zee

Bij bezoeken aan de hotelresorts die zijn gelegen aan de kust van de Rode Zee en aan de Golf van Akaba, adviseert het Ministerie extra waakzaamheid te betrachten. Aangeraden wordt om naar deze bestemmingen te reizen met vluchten naar nabijgelegen luchthavens in Sharm-el-Sheikh, Hurghada en Marsa Alam, en eventueel via Cairo airport.

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *