AfrikaBurn: het Zuid-Afrikaanse Burning Man

Bijzonder

2 Reacties Reageer

 

Burning Man, het evenement dat jaarlijks in de Black Rock Desert in Nevada wordt gehouden, is ongetwijfeld één van de bijzonderste festivals wereldwijd. Minder bekend is het Zuid-Afrikaanse equivalent van dit festival: AfrikaBurn.

In 2007 vond Afrika Burns Creative Projects (AfrikaBurn) voor het eerst plaats in de Zuid-Afrikaanse woestijn. De oprichters van het evenement wilden een onafhankelijk, maar soortgelijk festival organiseren als het grote Burning Man in de Verenigde Staten. Net als in Nevada moest ook in het nationale park Tankwa Karoo, één van de droogste gebieden van het continent, een tijdelijke stad uit de grond worden gestampt waar creatieve festivalgangers bij elkaar kunnen komen om samen muziek te maken, kunstwerken te tonen, voorstellingen te geven en zich te verkleden. 

Waar AfrikaBurn het eerste jaar nog amper duizend bezoekers trok, daar kwamen tussen 1 en 6 mei 2013 al zeven keer zoveel festivalgangers naar het 6-daagse evenement in Zuid-Afrika. Het doel en de locatie van AfrikaBurn is echter altijd dezelfde gebleven: een tijdelijke stad opbouwen, zes dagen lang creatief zijn en na afloop het terrein weer schoon achterlaten.  

Het nationale park Tankwa Karoo geeft het evenement een uniek decor. Bezoekers moeten echter wel tegen een stootje kunnen. Het terrein is erg droog en overdag kan het erg heet worden. De tegenstelling met de nacht is groot, als het bitterkoud kan zijn in de semi-woestijn. Ook de weg naar het park toe is al een ervaring op zich. Niet voor niets adviseert AfrikaBurn om voorzichtig door de rotsachtige omgeving te rijden en altijd reservebanden mee te nemen.

WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!

Reizen en vliegtickets Zuid-Afrika

Kijk voor de goedkoopste vliegtickets naar Zuid-Afrika op World Ticket Center. Of vergelijk alle ticketprijzen op Skyscanner (tip).

Het tv-programma 3 op Reis heeft op 27 oktober en 3 november 2013 aandacht aan dit unieke festival in de Zuid-Afrikaanse woestijn besteedt. Kijk de afleveringen terug op de site van 3 op Reis.

  1. BS schreef:

    Ik ga!

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *