Zuid-Korea

Bestemmingsinfo | Azië


Hoofdstad: Seoul
Andere grote steden: Busan, Incheon, Daegu en Daejeon
Munteenheid: Zuid-Koreaanse won (KRW)
Oppervlakte: 100.033 km²
Inwoners: 48.860.500 (2012)
 

Zuid-Korea is een land op het zuidelijke deel van het Koreaans Schiereiland in het oosten van Azië. Het land heeft alleen in het noorden in de vorm van Noord-Korea een direct aangrenzend buurland. Daarnaast heeft het in het westen een kustlijn aan de Gele Zee, in het zuiden aan de Straat Korea en de Oost-Chinese Zee en in het oosten aan de Japanse Zee. Aan de andere kant van de Japanse Zee ligt Japan. Naast het vasteland heeft Zuid-Korea ook ongeveer 3000 eilanden voor de kust waarvan Jeju veruit de grootste is. Zuid-Korea is ontstaan door een splitsing van Korea in een zuidelijk en noordelijk deel. Het landschap wordt in het oosten door hoge bergen en smalle kustvlakten gedomineerd, de westelijke regio heeft brede kustvlakten en glooiende heuvels, het zuidwesten bezit bergen en dalen en het zuidoosten kenmerkt zich door het brede stroomgebied van de Nakdong.

Reisinformatie Zuid-Korea

Tijdsverschil:
In Zuid-Korea is het tijdens onze zomertijd 7 uur later dan in Nederland. Tijdens onze wintertijd is er 8 uur tijdsverschil.
Afstand A'dam-Seoul:
8565 km
Vliegduur:
Ongeveer 10 uur en 30 minuten
Reisdocumenten:
Voor een verblijf in Zuid-Korea is een paspoort noodzakelijk dat nog minimaal 6 maanden geldig is na aankomst in Zuid-Korea.
Visum:
Nee
 

Talen

In Zuid-Korea is Koreaans de enige officiële taal.

Beste reistijd Zuid-Korea

De beste reistijd voor Zuid-Korea is in het voor- en najaar. In de maanden april, mei, juni, september en oktober wordt het gemiddeld 20 tot 25 graden. Hoewel de zomermaanden de lekkerste zijn qua temperatuur valt er dan ook veruit de meeste regen.

Vaccinaties en inentingen

Voor Zuid-Korea worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Ga daarvoor naar de website Vaccinaties op Reis.

Reisadvies

Ga voor het actuele reisadvies over Zuid-Korea naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Religie

Het grootste deel van de bevolking van Zuid-Korea, ongeveer 45 procent is niet gelovig. De grootste religies in Zuid-Korea zijn het christendom (29 procent), waarbij de meeste mensen protestants zijn, en het boeddhisme (23 procent).

Populaire bezienswaardigheden

Het mooiste natuurgebied van Zuid-Korea bevindt zich in het nationale park Seoraksan, in het noordoosten van het land. In het park liggen prachtige bergen met een maximale hoogte van 1700 meter en je vindt er mooie klippen en valleien. Het park staat mede hierdoor op de Werelderfgoedlijst. Ook erg mooi is het vulkanische eiland Jeju, ten zuiden van Zuid-Korea. Op het eiland kun je meerdere lavagrotten en kratermeren bekijken. Of ga naar het Dadohae Haesang National Marine Park. Dit park bestaat uit 1700 prachtige ongerepte eilanden en eilandjes en geniet van de geweldige panorama's. Een ander mooi park is het nationale park Jirisan. Eén van de mooiste steden van Zuid-Korea is het oude Gyeongju, in het oosten van het land. Vroeger was dit de hoofdstad van het Silla koninkrijk. De historische delen van Gyeongju, waaronder de Cheomseongdae observatietoren en de grafheuvel, staan allemaal op de Werelderfgoedlijst. Een andere bezienswaardigheid in deze stad is de Bulgukas tempel, één van de belangrijkste boeddhistische locaties in Zuid-Korea. Met Busan beschikt het land over een interessante stad aan de zuidkust. Zo beschikt deze stad over heel veel oude forten, mooie parken en stranden, interessante musea en boeddhistische tempels. Bijvoorbeeld de tempel van Haedong Yonggungsa net buiten Busan. Deze is gebouwd op de berg Bongrae langs de kust en heeft prachtige stoepa's. Vanuit de Busan Tower heb je een mooi uitzicht over de stad en haar skyline. De hoofdstad van het land is Seoul, dat één van de grootste steden ter wereld is. Het mooiste uitzicht heb je vanuit de N Seoul Tower, dat op de berg Namsan in het midden van de stad staat. Andere bezienswaardigheden zijn de paleiscomplexen Changdeokgung, Gyeongbokgung en Changgyeonggung, paviljoen Bosingak en het Jongmyo-heiligdom. Daarnaast is het vanuit Seoul ook mogelijk om een kijkje te nemen bij de gedemilitariseerde zone (DMZ Korea) aan de grens met Noord-Korea.

 

Door:
Bijgewerkt: 30 juni 2013, 12:57 uur
Categorieën: Azië